Liczba postów: 3211
Liczba wątków: 402
"קרעטשמע "ביי יאנקיעל
Kreczme "Bej Jankiel"
Przy domu rabina otwarto Karczmę "U Jankiela". Można w niej spróbować wielu koszernych przysmaków i trunków. Gefilte fisz, czulent, gęsie pipki - to tylko niektóre z propozycji dla gości. Można też napić się koszernego wina, piwa lub wódki i zabawić się nieco przy klezmerskiej muzyce, granej tu zwłaszcza wieczorami. Mile widziani są wszyscy, nie tylko członkowie Gminy.
![[Obrazek: f79a6896ed9456fb270315ef0ff269a3.jpg]](https://i.pinimg.com/originals/f7/9a/68/f79a6896ed9456fb270315ef0ff269a3.jpg)
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR
Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Gagik Bagratyda
Liczba postów: 1854
Liczba wątków: 65
Nawet goje?
Professore net. Dottore di Ricerca e Dottore Honoris Causa
Ametisto Cardinale Faradobus di Milano
Il Grande e Magnifico Re di Hirschbergia e Weerland
Liczba postów: 3156
Liczba wątków: 295
Cymes.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
Ja jestem zwykłym gojem, a goszczą mnie tu jak swojego
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR
Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.
Ukradzione z jednej z tradi-grupek na Facebooku. Dedykuję byłym i obecnym tradycjonalistom oraz zainteresowanym tradycjonalizmem.
Którym typem jesteś?
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Gagik Bagratyda
Liczba postów: 806
Liczba wątków: 12
Niedawno to widziałem... Czy jest Wasza Eminencja na grupach Pasjonatów Liturgii... itp.?
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
(02.11.2020, 23:44:11)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Niedawno to widziałem... Czy jest Wasza Eminencja na grupach Pasjonatów Liturgii... itp.? 
Ależ ten świat mały
PS. To mój jubileuszowy post nr 1200. Kolejny rekord pobity tego dnia
Liczba postów: 806
Liczba wątków: 12
02.11.2020, 23:46:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.11.2020, 23:47:34 przez Michał Franciszek Lisewicz.)
O, no proszę.

Już kiedyś coś podejrzewałem przy okazji historii o triregnum własnej roboty na Ars Celebrandi.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Liczba postów: 955
Liczba wątków: 88
Gratuluję Wasza Eminencjo!
Z tą historią spotkałem się akurat dopiero w Rotrii, ale coś mi się o uszy obiło, tylko nie pamiętałem gdzie