Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
JE Faradobus, zdaje się, czci Bóstwo zwane Sternikiem. Może powinniśmy zainteresować się wspólnotą jego wyznawców?
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
Ja kiedyś nawrócę na rotryzm Towarzysza Faradobusa.  W Bolonii emigranci z Sambanu czy jakoś tak zakładają Zbór Radości Bożej. Będzie ciekawie.
Wkrótce wyznawcy rotryzmu będą w Państwie Kościelnym mniejszością
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Liczba postów: 2604
Liczba wątków: 198
To będziemy nawracać, Wasza Eminencjo, wszystkich, jak leci. Czy chcą, czy nie chcą.
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Gagik Bagratyda
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
Rotryzm jest jedyną słuszną wiarą. Inne dodają tylko kolorytu w naszym państwie.
Liczba postów: 983
Liczba wątków: 88
(03.11.2020, 11:44:33)Janusz Zabieraj napisał(a): Rotryzm jest jedyną słuszną wiarą. Inne dodają tylko kolorytu w naszym państwie.
Mnie tam zawsze pojawia się uśmiech na twarzy gdy słyszę o Kościele Wandejskim, przypomina mi się przeglądanie ich dokumentów ze szwagierką Michasią Elżunią, którą pozdrawiam
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
Wielki Sternik to nie jest bóstwo, to wieczny przewodniczący Jedynej Legalnej Partii, Słońce Aralii i duchowy przewodnik Ludu Szlacheckiego. Niestety kilka lat temu, jak ja to mówię, uuuu zmienił miejsce zamieszkania, jest w realu teraz i stamtąd patrzy. Otaczamy go po prostu klasycznym kultem jednostki.
Zaś dominującą formą duchowości w mojej ojczyźnie jest wszechbudzimiryzm i tu pojęcie "bóstwa" jest zależne od nurtu (tezy) - budzimiryści weerlandcy wyznają religię-mitologię, a religijne pisma o Prabudzimirze i półbogu Gierkemiaszu rozumieją dosłownie niczym kreacjoniści Biblię, hirschberscy traktują te same przekazy bardziej jako warstwę symboliczną i nośnik wartości, a trzeciotezowcy to de facto są ateiści i uznają tylko naukę i jej autorytet. Do tego dochodzą tezy poboczne i tak na przykład na weerlandzkiej wsi wielu prostych ludzi czci głównie ludowe bałwany zwane kurduplami.
Dla zainteresowanych: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showt...p?tid=1442
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Liczba postów: 903
Liczba wątków: 18
Tak się zastanawiam, czy to rzeczywiście gmina żydowska, czy też raczej Ap 2,9...
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
(03.11.2020, 11:50:57)Ametyst I Dziecię napisał(a): Wielki Sternik to nie jest bóstwo, to wieczny przewodniczący Jedynej Legalnej Partii, Słońce Aralii i duchowy przewodnik Ludu Szlacheckiego. Niestety kilka lat temu, jak ja to mówię, uuuu zmienił miejsce zamieszkania, jest w realu teraz i stamtąd patrzy. Otaczamy go po prostu klasycznym kultem jednostki.
Zaś dominującą formą duchowości w mojej ojczyźnie jest wszechbudzimiryzm i tu pojęcie "bóstwa" jest zależne od nurtu (tezy) - budzimiryści weerlandcy wyznają religię-mitologię, a religijne pisma o Prabudzimirze i półbogu Gierkemiaszu rozumieją dosłownie niczym kreacjoniści Biblię, hirschberscy traktują te same przekazy bardziej jako warstwę symboliczną i nośnik wartości, a trzeciotezowcy to de facto są ateiści i uznają tylko naukę i jej autorytet. Do tego dochodzą tezy poboczne i tak na przykład na weerlandzkiej wsi wielu prostych ludzi czci głównie ludowe bałwany zwane kurduplami.
Dla zainteresowanych: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showt...p?tid=1442
Czy można oddać cześć Wielkiemu Sternikowi przy jakimś potężnym posągu lub w mauzoleum, gdzie mieszka Sternik wiecznie żywy?
(03.11.2020, 23:57:33)Gagik Bagratyda napisał(a): Tak się zastanawiam, czy to rzeczywiście gmina żydowska, czy też raczej Ap 2,9...
Od dawna wiadomo, że jestem elementem społecznie niebezpiecznym. Perfekcyjna diagnoza. Strach się bać, ile będę musiał teraz Bratu płacić za milczenie
|