Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
(02.11.2020, 20:24:35)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Chciałbym tylko poprawić, że przede wszystkim jestem Michałem, a Franciszkiem jestem z drugiego v-imienia. Wink
A jako Franciszek widnieję w patriarszej przemowie i w prawie. Smile
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

(03.11.2020, 12:07:09)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a):
(02.11.2020, 20:24:35)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Chciałbym tylko poprawić, że przede wszystkim jestem Michałem, a Franciszkiem jestem z drugiego v-imienia. Wink
A jako Franciszek widnieję w patriarszej przemowie i w prawie. Smile

Jako Wikariusz Generalny dokonałem korekty Motu Proprio. Wink W dokumentach widnieje już poprawne imię.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Dziękuję bardzo Smile
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

W latach 2014-2018 Albert Orański mógł powiedzieć bez cienia fałszu: "Rotria to ja".
Odpowiedz

(03.11.2020, 12:24:28)Janusz Zabieraj napisał(a): W latach 2014-2018 Albert Orański mógł powiedzieć bez cienia fałszu: "Rotria to ja".

Wcześniej to samo mógł powiedzieć Lorenzo de Medici. Częściowo to samo w jego przypadku tyczyło się Imperium Skarlandu.
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

Teraz Eminencja może tak rzec. Smile
Odpowiedz

(03.11.2020, 12:31:12)Janusz Zabieraj napisał(a): Teraz Eminencja może tak rzec. Smile

Nie mogę, bo tak nie jest. Nie poczuwam się do roli Alberta Orańskiego Drugiego, nigdy nie chciałem nim być, ani też poza pontyfikatem nie ingeruję w politykę Rotrii, wyłączając w to co leży w moich obowiązkach. Może z uwagi na mój staż w Rotrii mam wyższą pozycję od innych, ale nie wykorzystuje tego do bycia tyranem i hegemonem. Doradzam Biskupom Rotrii, ale to do nich należy ostateczna decyzja, a ja ją akceptuje i respektuję czy ona mi się podoba czy nie. Myślę, że kardynał Aurelio to potwierdzi, Ojciec Święty Jan III również. Może jestem pewnego rodzaju gwarantem stabilności Rotrii jako właściciel serwera, ale w żadnym wypadku nie wykorzystuje tego do własnych celów politycznych. Z resztą takowych teraz nie mam; uważam, że z czystym sercem mógłbym odejść już teraz na emeryturę - jako Pius Leon I i II udało mi się uratować i zreformować Rotrię do tego stopnia, że poradzi sobie bez mojej obecności. I tak bliżej mi do emerytury, niż dalej. Przez brak czasu bardzo zmarginalizowałem swoją rolę i nie podejmuje się czasochłonnych zadań - wystarczy mi Wikariusz Generalny oraz Prymas w RON.  Na więcej nie mogę sobie pozwolić, już i tak nominacja na Czarnego Patriarchę jest dla mnie obciążająca, ale liczę, że odnowa Towarzystwa będzie moim opus magnum, przyjemnym zakończeniem kariery mikronacyjnej i zwieńczeniem mojej wieloletniej służby Kościołowi Rotryjskiemu.
Kardynał biskup Ostii

[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Gagik Bagratyda, Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Wszyscy poodchodzą, to kto zostanie.
Odpowiedz

(03.11.2020, 12:50:33)Janusz Zabieraj napisał(a): Wszyscy poodchodzą, to kto zostanie.

Stary sposób na podtrzymanie aktywności - Armia Klonów.
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

Nie mamy wierniejszego i lepszego doradcy od Jego Eminencji Dredera, w naszych samodzielnych rządach nieustannie nam pomaga.

<w języku Morse'a stuka w blat> P... O... M... O... C... Y...
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.