Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Głosowanie w kwestii ogłoszenia abp. Ottona Kenta Patronem Kościoła
Czcigodni ojcowie soborowi,

Do ukończenia procesu kreacyjnego Patrona Kościoła niezbędne jest zaakceptowanie kandydatury przez Synod Biskupów. W przypadku trwającego obecnie procesu kreacyjnego abp. Ottona Kenta prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa, Jego Ekscelencja Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini wyraził życzenie, aby akceptacji dokonali biskupi zebrani już na soborze. Pytam więc, czy wielebni kardynałowie i biskupi akceptują kandydaturę arcybiskupa Ottona Kenta na Patrona Kościoła? Głosuje się ZA lub PRZECIW, głosować mogą tylko biskupi.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

Głosuję ZA.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

ZA.   
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
[Obrazek: adalbertus.abp.png]
Odpowiedz

Głosuje ZA.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

I my nasz głos oddajemy Za.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

I ja jestem ZA.
Odpowiedz

Jestem ZA
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

Zamykam głosowanie, stwierdzając, że kandydatura uzyskała akceptację ze strony biskupów zgromadzonych na soborze.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

Na zakończenie chcieliśmy dodać, że ogromnie dziękujemy Jego Eminencji Mikołajowi Drederowi, wraz z Wspólnotą Kościoła w RON, którzy byli postulatorami tego procesu. Dziękujemy także Jego Ekscelencji Adalbertusowi za poprowadzenie tego procesu ze strony Kurii i Wielebnemu Gagikowi za poprowadzenie tego głosowania. To arcyważna dla nas chwila, mamy nowego patrona!
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Również mnie osobiście cieszy, że kolejna osoba dostąpiła tego tytułu - zwłaszcza zasłużona jak nikt inny dla Kościoła w Rzeczypospolitej. Liczę, że w przyszłości - nawet tej najbliższej - uda się kolejne zasłużony osoby wyróżnić tym honorem. Kilka procesów - Tomasza Manciniego czy Wiktora Zeppa - czeka na swoją inaugurację. Mam nadzieję, że nastąpi ona już za pontyfikatu Waszej Świątobliwości.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.