Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Mamy jednak trochę mniejsze uszy. I nie jesteśmy z metra cięci.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Gdyby Jerzy Urban został Patronem Kościoła, to uszy można by podzielić jako relikwie między wszystkie rotryjskie parafie.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

(03.11.2020, 23:57:11)Giovanni III napisał(a): Spotkanie kard. Józefa Glempa z Jerzym Urbanem.

– Księże Prymasie, niech Prymas zobaczy. Mamy takie same uszy – miał kiedyś zagadnąć Urban do Glempa.
– Rzeczywiście – odpowiedział z uśmiechem ten drugi – ale ja w odróżnieniu od pana między uszami mam twarz.

Ciekawe, nie znałem. Smile
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

(04.11.2020, 00:24:58)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a):
(03.11.2020, 23:57:11)Giovanni III napisał(a): Spotkanie kard. Józefa Glempa z Jerzym Urbanem.

– Księże Prymasie, niech Prymas zobaczy. Mamy takie same uszy – miał kiedyś zagadnąć Urban do Glempa.
– Rzeczywiście – odpowiedział z uśmiechem ten drugi – ale ja w odróżnieniu od pana między uszami mam twarz.

Ciekawe, nie znałem. Smile

Czyli JŚ spełnia swój obowiązek nauczania Big Grin
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep

Odpowiedz

Ano, właśnie. Smile

Są jeszcze inne anegdoty z Prymasem Glempem, skoro mowa, że miał cięty język?
Starosta brzeskolitewski
Odpowiedz

Być może włożę kij w mrowisko, ale znamy się już dobrze, więc pozwolę sobie zarzucić temat kontrowersyjny Smile
Poznaliśmy dziś wstępne wyniki wyborów prezydenckich w USA. Jak Braci wrażenia? Elektorzy nas nie zaskoczą?

Odpowiedz

Dziki kraj to jest, chory system. Eminemcja Medycejski to pewnie widział na jerternetach moich prywatnych, ale jakiś czas temu przypomniał mi się dobry cytat z de Tocqueville'a:

"Prezydent Stanów Zjednoczonych jest co prawda głównodowodzącym armii, ale armia ta liczy sześć tysięcy żołnierzy. Jest dowódcą floty, ale flota składa się z kilku okrętów. Prezydent zajmuje się polityką zagraniczną, ale Stany Zjednoczone nie mają sąsiadów. Oddzielona oceanem od reszty świata (...) Unia nie posiada wrogów i jej interesy rzadko stykają się z interesami innych narodów."

I weź tu stosuj rozwiązania prawne z tamtej rzeczywistości w naszych czasach.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep
Odpowiedz

Cóż, widać, że według tych wyników więcej głosów zdobył pan Biden. Po głosach elektorów można się jednak spodziewać różnych rzeczy. Czas pokaże.

Ja byłbym bardziej zadowolony, gdyby pan Trump pozostał na stanowisku, choć mam świadomość, że i on nie jest najlepszą osobą na to stanowisko. Mimo to jednak w porównaniu z kontrkandydatem, jestem za jego wygraną.
Starosta brzeskolitewski
Odpowiedz

A owszem, widział. Wasza Ekscelencja zajmuje się różnego typu działalnością, więc nic mnie nie omija.
Ironiczne jest rzeczywiście, że szalenie nowatorski niegdyś system okazuje się współcześnie zbyt przestarzały.

Odpowiedz

(04.11.2020, 23:08:33)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Cóż, widać, że według tych wyników więcej głosów zdobył pan Biden. Po głosach elektorów można się jednak spodziewać różnych rzeczy. Czas pokaże.

Ja byłbym bardziej zadowolony, gdyby pan Trump pozostał na stanowisku, choć mam świadomość, że i on nie jest najlepszą osobą na to stanowisko. Mimo to jednak w porównaniu z kontrkandydatem, jestem za jego wygraną.

Na wszelki wypadek Polska ma w USA wielkiego wodza, który może ogłosić się prezydentem USA ad interim, a następnie uspokoić niebezpieczną sytuację.

[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Ametyst I Dziecię
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.