Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klub Księgarza
Ciekawe! Zapamiętałem Tomasza jako Dostojewskiego, ale wierzę Waszej Ekscelencji i dowiedziałem się czegoś ciekawego. Tomasz zawsze "mocno siedział" we wschodnich klimatach Smile
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

[Obrazek: aurelio-kardyna-gotowy-herb.png]
Odpowiedz

No właśnie nie mam pewności, czy był Bagrat, ale tak mi się wydaje.

A interesuje się takimi sprawami?
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

Na forum RON rzucił mi się w oczy taki Bagrat. Ale on już nie żyje, na forum RON działał w latach 2014-2017.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

W 2018 roku w Brodrii, gdy jeszcze byłem w schizmie, działaliśmy w jednym Kościele Ekumenicznym. Tomasz wówczas działał jako duchowny obrządku wschodniego. Pierwszy raz spotkaliśmy się w 2014 roku, w okolicznościach nawiązujących do klimatu wschodniej słowiańszczyzny.
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

Odpowiedz

(05.11.2020, 22:18:15)Mikołaj Dreder napisał(a): Na forum RON rzucił mi się w oczy taki Bagrat. Ale on już nie żyje, na forum RON działał w latach 2014-2017.
Tak, kojarzę. Zapewne o niego mi chodziło, że działał w Rzeczypospolitej. Nie jestem pewien, czy to nie syn Tomasza.
(05.11.2020, 22:18:36)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): W 2018 roku w Brodrii, gdy jeszcze byłem w schizmie, działaliśmy w jednym Kościele Ekumenicznym. Tomasz wówczas działał jako duchowny obrządku wschodniego. Pierwszy raz spotkaliśmy się w 2014 roku, w okolicznościach nawiązujących do klimatu wschodniej słowiańszczyzny.
Ciekawe. Nie wiedziałem.

A Wasza Eminencja wówczas w jakim obrządku działał? Jak rozumiem, skoro w Brodrii, to we wschodnim?
Starosta brzeskolitewski
Odpowiedz

Podczas mojego miesięcznego epizodu schizmatyckiego, działałem w obrządku nawiązującym raczej do łacińskiego, również w klimacie sprzed SWII. Moja stolica biskupia mieściła się w Wolnogradzie, stolicy Bialenii, ale w Brodrii byłem bardzo obecny z przyczyn świeckich. Pełniłem tam istotne urzędy państwowe.

Odpowiedz

Rozumiem.

A Brodria się ostatnio odrodziła: http://www.brodria.darmowefora.pl/
Przez niejakiego Grutina czy też Grenina.
Starosta brzeskolitewski
Odpowiedz

Do Brodrii mamy ogromny sentyment, wszak to nasza pierwsza placówka jako biskupa. Smile
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Gagik Bagratyda
Odpowiedz

Grutin jak Lenin. Wiecznie żywy.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
Odpowiedz

No to niewiele z tego będzie. Prawda jest taka, że jedyną osobą, która mogłaby reanimować Brodrię jest Iwan, oczywiście o ile miałby wsparcie co najmniej kilku osób. Z Grutinem czy tam jego kolejną inkarnacją to będzie jak budowanie szałasu po raz enty.
Professore net. Dottore di Ricerca e Dottore Honoris Causa
Ametisto Cardinale Faradobus di Milano
Il Grande e Magnifico Re di Hirschbergia e Weerland
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.