Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Rotria się rozwija. Już kilka dyskusji w miarę równolegle prowadzonych. Wink
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

W wielu mikronacjach na forum nie porusza się wszystkich tematów, niektóre z rozmów prowadzone są na Discordzie (jak np dyskusja o tym skąd jesteś).
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

Rotrię tworzą, jak zdążyłem zauważyć, w sporej części ortodoksyjni mikronauci "starej daty", którzy są przede wszystkim zwolennikami forum jako miejsca życia mikronacji. U nas króluje GG. I zaręczam, że toczy się na nim wiele rozmów - wcale nie odstajemy pod tym względem od użytkowników Discorda, choć może nie są to rozmowy tak bardzo otwarte. Gdyby je przenieść na forum, pękałoby ono w szwach. Niemniej, uważam jednak, że Discordem warto się zainteresować i moglibyśmy rzeczywiście zacząć z niego częściej korzystać, bo mikronacyjna komunikacja nieuchronnie zmierza w jego stronę. Discord stał się poniekąd nowym GG - z nim łączy je znacznie więcej niż z Messegnerem.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Raczej mikronacje z Messengerem lepiej nie mieszać Big Grin
Odpowiedz

Przepraszam za post pod postem, ale chciałbym dodać jeszcze jedną rzecz. Warto zwrócić uwagę na ewolucję naszych dyskusji. Prozaiczny temat o realnym miejscu zamieszkania przekształcił się w ciekawą dyskusję dotyczącą spraw historyczno-politycznych, obejmując zupełnie inny kierunek. To z pewnością dyskusja godna forum.
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep

[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

(07.11.2020, 23:52:31)Taddeo Piccolomini napisał(a): Raczej mikronacje z Messengerem lepiej nie mieszać Big Grin

Przecież ja tego nie sugeruję. Mikronacje i Messenger to połączenie warte zastosowania tylko wtedy, gdy z innym mikronautą łączy nas również realna znajomość, zawarta w mikroświecie lub poza nim. Choć, proszę mi wierzyć, widziałem różne próby. Chodziło mi o to, że facebookowy komunikator zastąpił GG. Nagle pojawił się jednak Discord, który z GG ma o wiele więcej wspólnego niż z Messengerem, a mimo to zyskał duże zainteresowanie. Potrzebujemy jednak jakiejś pozafacebokowej formy komunikacji. Oczywiście nie sugeruję, że Discord to po prostu ulepszone GG - różnice są znaczne.

[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

(07.11.2020, 23:41:34)Taddeo Piccolomini napisał(a): W wielu mikronacjach na forum nie porusza się wszystkich tematów, niektóre z rozmów prowadzone są na Discordzie (jak np dyskusja o tym skąd jesteś).

Radziłbym nie uderzać w nasze dyskusje. My jeszcze kierujemy się starymi zasadami, kiedy najważniejsze jest forum. Zły ptak... co własne gniazdo kala.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Odnośnie wymowy, polecam to:
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

(08.11.2020, 00:30:08)Giovanni III napisał(a):
(07.11.2020, 23:41:34)Taddeo Piccolomini napisał(a): W wielu mikronacjach na forum nie porusza się wszystkich tematów, niektóre z rozmów prowadzone są na Discordzie (jak np dyskusja o tym skąd jesteś).

Radziłbym nie uderzać w nasze dyskusje. My jeszcze kierujemy się starymi zasadami, kiedy najważniejsze jest forum. Zły ptak... co własne gniazdo kala.

Wasza Świątobliwość, jeśli moją wypowiedź odebrano jako atak to nie miało to na celu kogoś urazić, jedynie poinformowałem jak wygląda to w np Sarmacji w której działam dłużej niż w PKR.
Odpowiedz

Co sądzicie o sprawie Gulbinowicza? Obrzydliwa postać. Obrzydliwy jest też stopień ukrywania zboczeńców w Kościele. Niestety jest mi niesamowicie przykro jako człowiekowi wierzącemu, że w każdym kościele wisi portret Jana Pawła II, który prawdopodobnie przykładał rękę do tego. Ciekawe, ile spraw na zawsze pozostanie ukrytych. Chciałbym mieć córkę, ale jak będzie mi dany syn, to nie pozwolę mu zostać ministrantem. Za duże ryzyko. A i klerycy muszą uważać. Obślizgły Gulbinowicz zakradał się w nocy do ich pokoi...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.