Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Też niech mnie Pan Baron nie traktuje jak jakiegoś eksperta od tych czasów, bo one przypadły na okres kiedy ja czasowo zawiesiłem swoją działalność mikronacyjną i wróciłem już do niepodległej Bialenii. Kuledzy Swarzewski, Dex i Lisendorff pamiętają i wiedzą najlepiej, idźcie do nich to wam powiedzą wszystko dokładnie.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Dobrze, rozumiem. Smile
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

Moi mili zbliżamy się powoli do okresu Adwentu. Jakieś postanowienia adwentowe już przygotowane? Czy może ktoś się zastanawia i możemy mu jakoś pomóc?
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Oj, mnie nawrócenie potrzebne.
Starosta brzeskolitewski
Odpowiedz

(07.11.2020, 20:59:32)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Oj, mnie nawrócenie potrzebne.

Zapytamy przewrotnie: a komu ono nie jest potrzebne?
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

A, prawda to, Wasza Świątobliwość. Ale mnie zwłaszcza. Dosyć źle przeżyłem ostatni czas...
Starosta brzeskolitewski
Odpowiedz

(07.11.2020, 20:29:01)Giovanni III napisał(a): Moi mili zbliżamy się powoli do okresu Adwentu. Jakieś postanowienia adwentowe już przygotowane? Czy może ktoś się zastanawia i możemy mu jakoś pomóc?

Nie wkurzać się Ojca Świętego Jana III, o ile to możliwe, a możliwe nie jest Big Grin
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
[Obrazek: adalbertus.abp.png]
Odpowiedz

(07.11.2020, 20:29:01)Giovanni III napisał(a): Moi mili zbliżamy się powoli do okresu Adwentu. Jakieś postanowienia adwentowe już przygotowane? Czy może ktoś się zastanawia i możemy mu jakoś pomóc?

U mnie standardowo (to też rodzinna tradycja) - zero słodyczy. Podobne postanowienie mamy w wielkim poście. Inna sprawa, że zbiegło się to z moimi intensywnymi treningami, więc będzie i pożytecznie (postanowienie adwentowe) i przyjemne (zrobię coś dla swojego zdrowia, chociaż to też jest pożyteczne). Do tego póki co nie planuje pić alkoholu i liczę, że wytrwam w tym jak najdłużej, bo jestem jego zagorzałym przeciwnikiem. Chociaż "zagorzały" dziwnie brzmi w tym kontekście.  Big Grin
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

(07.11.2020, 21:05:44)Adalbertus Pronobis napisał(a):

Nie wkurzać się Ojca Świętego Jana III, o ile to możliwe, a możliwe nie jest Big Grin

Trzymamy za słowo.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Istnieje Królestwo Kalastyrii, Astyrii i Sorbii.
Jego władca, Jan III Smile przybył do Rzeczypospolitej.
http://www.rzeczpospolitaobojganarodow.p...f=2&t=5884
Cytat:Królestwo Kalastyrii to młode, bo czteromiesięczne państwo odnoszące się do wzorców romańskich oraz bałkańskich słowian. Wyrażamy także głęboką nadzieję na rychłą lokalizację. A oto i nasze forum

https://calastirie.forumotion.com/forum

Król Polski i Wielki Książę Litewski, Jan V, stwierdził, że
Cytat:Państwo przypomina nam nieco - dzisiaj już chyba nieistniejącą - Monarchię Przedruską
Starosta brzeskolitewski
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.