Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Dokładnie, ale to strata zarówno przekonanych, jak i nieprzekonanych. Warto korzystać symetrycznie ze źródeł z obu stron. Można wtedy zobaczyć jak wiele obliczy może mieć jedno wydarzenie.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
Wiecie, siłą filmów Sekielskich było (i jest) to, że obejrzeć je może każdy za darmo na jutubach. Inaczej nie mieliby kilkumilionowej publiczności, a ich filmy przeszłyby bez większego echa, zaś Janiak dalej byłby biskupem w Kaliszu. TVN jest firmą do zarabiania pieniędzy, ale i ciałem, które chce mieć wpływ na jakąś tam część opinii publicznej i na rzeczywistość społeczną czy polityczną. Mam wrażenie, że w tym momencie za bardzo trzymają się pierwszego celu.
Ja ciągle czekam, aż ktoś mi powie czy na pewno warto, bo zakładam że moja opinia o Dziwiszu się pod wpływem tego filmu specjalnie nie zmieni, a za dychę mogę sobie kupić naprawdę dobre piwo albo dwie butelki importowanego z Rosji napoju "Bajkał".
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
(10.11.2020, 13:24:26)Brat Symeon napisał(a): Dokładnie, ale to strata zarówno przekonanych, jak i nieprzekonanych. Warto korzystać symetrycznie ze źródeł z obu stron. Można wtedy zobaczyć jak wiele obliczy może mieć jedno wydarzenie.
Ale co ma wiele obliczy? Krycie pedofili przez przełożonych? Śliniący się Gulbinowicz nad klerykiem? Dla mnie ma jedno oblicze - konieczność poniesienia konsekwencji. Jeżeli się przedawniło, trudno. Ale bardzo trudno słucha się pouczeń ze strony tych, co sami postępują obrzydliwie.
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Mikołaj Dreder
Liczba postów: 903
Liczba wątków: 18
10.11.2020, 15:05:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.11.2020, 15:06:04 przez Gagik Bagratyda.)
Odeszliśmy nieco od tematu kard. Gulbinowicza czy kard. Dziwisza. Chodzi o to aby ogólnie czerpać informacje z różnych źródeł, nie tylko tych prezentujących poglądy nam bliskie.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Chodziło mi dokładnie o to, co napisał Ksiądz Bagratyda. Miałem na myśli czerpanie ogólnych informacji z różnych źródeł. W przypadku pedofilii, tuszowania jej i wszystkiego, co z tymi czynami związane, nie ma miejsca na wątpliwości i należy się po prostu surowa kara.
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Mikołaj Dreder
Liczba postów: 2604
Liczba wątków: 198
My sami czekamy na kolejne oświadczenia Stolicy Apostolskiej. Ufamy, że papież Franciszek i Jego urzędnicy wiedzą co robią.
Ciekawe, że jeszcze dziś ukazał się raport Stolicy Apostolskiej ws. MacCaricka, ma niebagatela ponad 400 stron.
Jedno, co nas cieszy po tych materiałach, to wielkość i czystość kard. Ratzingera-Benedykta XVI. Zastanawiamy się tylko dlaczego On, jako Prefekt Kongregacji Nauki Wiary nie "dobił się" do Jana Pawła II, tylko samemu będąc już papieżem rozpoczął walkę z pedofilią. Ale to temat na inną dyskusję.
Dziś opublikuję pracę naukową na UR. Szykujcie się.
Zabrzmiało groźnie, a praca tak ciekawa
Bracia,
niezmiernie mi przykro, ale jestem zmuszony przekazać Wam bardzo smutną wiadomość. Dotarła ona do mnie przed chwilą i była dla mnie źródłem wielkiego szoku, ale nade wszystko bólu. Jest to wiadomość wagi najwyższej, dotycząca bytu Kościoła i Świętego Patrymonium. Stanęły one bowiem na krawędzi.
Adamat Melocji nie uznaje suwerenności Państwa Kościelnego Rotria.
Przegraliśmy z Republiką Kazachii.