Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Oczywiście nie proponuję małżeństw kapłanów, a jedynie nominowanie żonatych.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

Jeżeli obrządek welijski powstanie to pewnie sam będę chciał wrócić do głoszenia Słowa Bożego.
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł

[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Gagik Bagratyda
Odpowiedz

Obrządek w zasadzie już powstał, ale zostanie zatwierdzony dopiero, jak się skończy Sobór Florencki III i wyjdzie dokument posoborowy.
http://forum.rotria.pl/showthread.php?tid=2220
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

Rozumiem, w takim razie trzeba czekać. Wink
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł

[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]
Odpowiedz

(13.11.2020, 14:43:09)Gagik Bagratyda napisał(a): Oczywiście nie proponuję małżeństw kapłanów, a jedynie nominowanie żonatych.

Moim zdaniem to nie jest zła opcja. Ma pewne pokrycie w świecie realnym, Mikroświat z kolei rządzi się swoimi zasadami, więc mówiąc w skrócie - nie uważam tego za żadne nadużycie i jeśli o mnie chodzi to powinniśmy do tego dopuszczać. Inną sprawą jest fakt, że ogólnie mamy mało małżeństw w Mikroświecie, więc jest mała szansa, że ktoś żonaty odczuje powołanie. W każdym bądź razie - uważam, że dla żonatego mężczyzny episkopat nie powinien być dopuszczalny, ale w niższym duchowieństwie mógłby służyć Kościołowi Rotryjskiemu.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Gagik Bagratyda
Odpowiedz

Ile mamy w ogóle małżeństw w mikroświecie? Ile mamy kobiet? Mikroświat jest wysoce zmaskulinizowany.

PS Oczywiście jako radykalny przeciwnik celibatu w świecie realnym, jestem również za jego brakiem w mikroświecie.
Odpowiedz

Pytanie jest jeszcze jedno - ile mamy w mikroświecie prawdziwych kobiet, a ile z nich to tylko kreacje. Myślę, że mamy w mikroświecie najwyżej kilka pań i nie ukrywam, że trochę tego żałuję, bo mogłyby wnieść nieco innego spojrzenia.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Nawet nie wiedziałem, że mamy jakieś nieprawdziwe.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

Opieram się jedynie na nieoficjalnych doniesieniach i kuluarowych rozmowach, dlatego nie wskazuję żadnych nazwisk. O nikim nie wiadomo nic z całą pewnością. Na pewno kilka v-kobiet to również kobiety realne. Ciekawe natomiast, czy jakaś realna kobieta wcielała się kiedyś w mikronacyjnego mężczyznę Big Grin Zapewne trudniej byłoby taki przypadek zdemaskować, a nawet wpaść w podejrzenia.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Najsłynniejsza kobieta-facet to niejaka Celestyna Sinoleno vel Aleksandra Zawadzka vel abp Giovanni "Gałganek" Ganganelli.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.