Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Ależ potężna Toskania. Łezka kręci się w oku.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
(16.11.2020, 11:43:13)Stanisław Dmowski napisał(a): (16.11.2020, 10:11:02)Taddeo Piccolomini napisał(a): Tak ostatnio patrzę na Rotrie i fajnie że taka aktywność, ale moglibyście zrobić jakiś off-top, bo czytam z nadzieją, że coś będzie związanego z mikronacjami, a tu ciągle posty o realu.
Tak bardzo to, real wylewa się już w każdym temacie 
Byłoby inaczej, gdyby żywsze było szefostwo Kurii, które bez wątpienia ma co robić, a jakoś nie widać rozwiązania spraw - chociażby - diecezji teplickiej czy Kościoła w Sarmacji.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 983
Liczba wątków: 88
Ja jedynie w ramach wyjaśnień - nie chodzi tylko o Karmczę, to takie spostrzeżenie od czasu kiedy nagle wszyscy mają sposób na realiozę i siędzą nad ekranem z Rotrią ciąglę.
Ale ten off-top możnaby było zrobić
Liczba postów: 876
Liczba wątków: 12
Dobrze, już Karczma została ponownie otwarta.
Ja chciałbym tylko, odnośnie jednego z ostatnich tematów, rzec, że zmarł kardynał Gulbinowicz.
Wieczny odpoczynek racz mu dać, Panie...
Jak wiemy, nie zostanie pochowany w katedrze.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
Bóg go osądzi teraz. Trzeba mu dać spokój.
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
Ja przeczytałem sobie dzisiaj dwa teksty i przekornie oba z katolickich źródeł, aby nie było że jestem lewak-leming i czytam tylko swoje gazetki dla przekonanych. Jakoś bardziej od
notki z Niedzieli, którą mi się czytało jak Trybunę Ludu informującą o śmierci Gomułki, przypadł mi do gustu
sensowny artykulik na IKTP, który polecam (choć i tu mam takie bardzo luźne wrażenie, że w opinii autora molestowanie nieletnich byłoby mniej ciężkim grzechem niż współpraca z SB).
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Liczba postów: 903
Liczba wątków: 18
Szanuję, ale mieliśmy zakończyć rozmowy o realu...
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Między innymi od takich rozmów jest Karczma

Teraz jestem niestety lekko niedysponowany, ale wieczorem odniosę się do tego tematu, tj. tematu kard. Gulbinowicza.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
Może stwórzcie osobny wątek do rozmów o realu? Kto nie chce niech tam nie wchodzi.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
(16.11.2020, 15:31:08)Ametyst I Dziecię napisał(a): Może stwórzcie osobny wątek do rozmów o realu? Kto nie chce niech tam nie wchodzi.
Nigdy nie było u nas takiego podziału. Zwyczajowo plac Navona służył takim celom, ale mimo wszystko możemy otworzyć taki wątek
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii