Liczba postów: 983 
    Liczba wątków: 88

17.11.2020, 14:22:42 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.11.2020, 14:24:12 przez Taddeo Piccolomini.)

Śmiechłem   
EDIT: Ten po środku coś się wydaje taki, hmm, troszkę inny. Może spowodowane jest to brakiem okularów...

Liczba postów: 2919 
    Liczba wątków: 344

Wszyscy Janowie po kolei od lewej.  
Pamiętam, że 13 marca 2013 r., gdy pierwszy raz zobaczyłem Franciszka, trochę przypominał mi Jana XXIII, więc poniekąd się zgadza.

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,  
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep 
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego, 
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc. 

Liczba postów: 2771 
    Liczba wątków: 225

(17.11.2020, 14:23:20)Aurelio de Medici y Zep napisał(a):  Wszyscy Janowie po kolei od lewej.  
Pamiętam, że 13 marca 2013 r., gdy pierwszy raz zobaczyłem Franciszka, trochę przypominał mi Jana XXIII, więc poniekąd się zgadza. 
Zgadza się. Gdyby nieco utył, byłby bardzo podobny.

(17.11.2020, 14:22:42)Taddeo Piccolomini napisał(a):  Śmiechłem   

EDIT: Ten po środku coś się wydaje taki, hmm, troszkę inny. Może spowodowane jest to brakiem okularów... 
W fabryce mieli gorszy dzień.   

W Hrabstwie już spełniają życzeń moc.   

Dziś rano w bolońskiej bazylice ksiądz biskup Janusz Adam Zabieraj SJ odprawił roraty. Zgromadziły one rzeszę spragnionych duchowej rozkoszy wiernych. 

1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
	  • Gagik Bagratyda

W Bari pojawiły się pierwsze tegoroczne kolorowe świąteczne szopki. Czy w waszych lennach też występuje ta tradycja? 

Liczba postów: 2014 
    Liczba wątków: 65

Kiedyś trzy raz w ciągu jednego roku przy różnych okazjach zaciągano mnie na tę samą wystawę szopek krakowskich. xD

Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani  
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus 

Barijski chór "Cantores Zabieransis" ćwiczy przed premierowym wykonaniem w trakcie bożonarodzeniowej Mszy w bazylice weneckiej. Biskup Zabieraj czujnie czuwa. Do milańskich skowronków sporo mu brakuje ... 

• Ametyst I Dziecię

W Bolonii już stoją i są podziwiane przez mieszkańców oraz turystów. They are great, aren't they? 

• Mikołaj Dreder

Kazanie  wigilijne księdza biskupa Janusza Adama Zabieraja SJ z Palatynatu Leocji. Kierowanie jest również do wszystkich Rotrów dobrej woli.
 Cytat:

Umiłowani w Chrystusie Panu Siostry i Bracia, 

dziś przeżywamy Wigilię Bożego Narodzenia. To czas, w którym nasze dusze koncentrują się bardziej w "ja realnych" niż w "ja wirtualnych". Obchodzimy czas miłości, tolerancji, radości. Takie uczucia niech panują w sercach. Niech nowonarodzony Pan rozpali w nas dobro i pozwoli patrzeć na drugiego z prawdziwą akceptacją. Radujmy się z tego powodu, cieszmy się. Bądźmy szczęśliwi i ciepli dla siebie oraz życzliwi. Nie krytykujmy nikogo, ani niczego. Dzielmy się dobrym słowem niczym opłatkiem. Niech znikną spory, wyzwiska, niesnaski, uprzedzenia, nietolerancja. Niech narodzi się w nas dobro i pozostanie do samego końca. 

Pamiętajmy, aby nie być jak ten, kto ma nienawiść w swoich słowach, nietolerancję w sercu i nie potrafi szanować oraz akceptować innych. Nie psujmy sobie świąt oraz dni następnych będąc takim, jakim nie chcielibyśmy, aby ktoś był wobec nas. Nie krzywdźmy nikogo, a zwłaszcza tych, którzy swoim zachowaniem nie krzywdzą innych. Pozostańmy otwarci na to, co stare, ale i nowe.  

W nasze życie wirtualne tchnijmy nowy zapał, abyśmy mieli siłę prowadzić je godnie przez następny rok. Narodźmy się może na nowo także i w mikroświecie. Bądźmy jak pochodnia niegasnąca, jak płonący żar, jak ogień, który wypala złoto. Niech nasze serca wirtualne staną się diamentami, twardymi, ale i ślicznymi.  

Stańmy się opoką, drzewem twardym, solidnym, na którym można zbudować potężne państwa. Promieniejmy aktywnością tak, jak słońce promieniuje swoim żarem. Niech ta promienistość będzie tak jasna, jak jasna była Gwiazda Betlejemska. I jak potężny blask bił z betlejemskiej stajenki, tak niech bije od nas. Amen. 

ks. bp dr net. Janusz Adam Zabieraj SJ 
Nuncjusz Apostolski w Palatynacie Leocji  

|