Liczba postów: 2687 
    Liczba wątków: 254

(05.11.2020, 23:59:34)Giovanni III napisał(a):  Inaczej, Eminencjo, każda wódka jest dobra. A skoro jesteśmy przy alkoholach, jakie są ulubione trunki dorosłej części naszej społeczności? 
Jeśli o mnie chodzi to alkoholu unikam i praktycznie nie piję. Nawet mam za sobą okres dwuletniej abstynencji, ale jeśli już mam pić alkohol to zimnym piwem w upalny dzień nie pogardzę, a wódkę to praktycznie tylko na weselu piję xD.

(-) Mikołaj kardynał Dreder 
Kardynał biskup Ostii 

Liczba postów: 2919 
    Liczba wątków: 344

(06.11.2020, 00:01:43)Mikołaj Dreder napisał(a):   (05.11.2020, 23:59:34)Giovanni III napisał(a):  Inaczej, Eminencjo, każda wódka jest dobra. A skoro jesteśmy przy alkoholach, jakie są ulubione trunki dorosłej części naszej społeczności?  
Jeśli o mnie chodzi to alkoholu unikam i praktycznie nie piję. Nawet mam za sobą okres dwuletniej abstynencji, ale jeśli już mam pić alkohol to zimnym piwem w upalny dzień nie pogardzę, a wódkę to praktycznie tylko na weselu piję xD. 
Ze mną się Eminencja nie napije?!

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,  
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep 
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego, 
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc. 

Jutro 1. miesięcznica wyboru Jana III. Z tej okazji w Karczmie odbędzie się srogie picie przyjęcie, na które wszystkich zapraszamy.

Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep 

Liczba postów: 2771 
    Liczba wątków: 225

Ja prawie nie piję, bo alkohol rodzi naprawdę zło i znam takie przypadki. Boję się, że mnie też wciągnie. Natomiast smakują mi piwa kraftowe, wino i "rude wódki", czyli np. whisky. Niestety, a może stety bardzo rzadko i w bardzo małych ilościach pijam, bo wiem, do czego picie może doprowadzić. Do upadku człowieka, do zamiany w zwierzę.

Liczba postów: 2604 
    Liczba wątków: 198

To już miesiąc? Kto by się spodziewał. Jak ten czas szybko leci.

Z tej okazji chyba kupię jednak jakiegoś krafta.   

Liczba postów: 2014 
    Liczba wątków: 65

Diabła w alkoholu...

Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani  
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus 

Ja również z alkoholem mam styczność raczej epizodyczną. Jego działanie równie mnie fascynuje, jak przeraża. Niesamowite, jak bardzo wpływa na człowieka i jego otoczenie. Granica między dobrą zabawą a upodleniem jest tak (nomen omen) płynna, że ostrożności nigdy za wiele. 
Troszkę zawiało lekcją wychowawczą, więc Jankielu, uczcijmy miesiąc rządów Jana III!

Uznacie mnie za dziwaka, ale upiłem się tylko dwa razy w życiu, i to mając odpowiednio 26 i 28 lat, a więc bardzo niedawno. Pierwszy raz to był Sylwester, na którym robiłem drinki "Long Island Ice Tea". Kto je zna, to zna ich moc. Drugi raz w te wakacje miałem gorszy dzień i wypiłem pół 0, 7 whisky w jedno popołudnie. Po tym wydarzeniu powiedziałem sobie - nigdy więcej.    Mam bardzo słabą głowę, bo mało piję.  

Liczba postów: 2014 
    Liczba wątków: 65

Ja mam średnio mocną, ale ostatnio powtarzałem to sobie przez dobre dwa dni, bo wódka to jest nieprzyjaciel człowieka.

Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani  
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus 

|