Liczba postów: 205
Liczba wątków: 16
Najczcigodniejsi Bracia w Chrystusie,
Dostrzegając chwalebną działalność Towarzystwa Jezusowego, w imieniu swoim, jako Imperatorowej i Carycy byłego Carstwa Brodryjskiego, a takoż Seniorki Rodu Dostojewskich i Swarzewskich, a także w imieniu obecnego Państwa Brodryjskiego, jako Minister Spraw Zagranicznych pragnę zwrócić się do Wielmożnego Generała Zakonu z propozycją instalacji struktur Towarzystwa Jezusowego w Związku Republik Brodryjskich, gdzie też chcę przekazać pod fundację klasztoru i kościoła własne ziemie w Mieście Iżniewsk oraz fundusze.
Ufam, że Dostojni przychylnie spojrzą na moją prośbę, a Kraj nasz już od lat związany z Kościołem Rotryjskim stanie się pierwszą jego córą pośród narodów Pollinu.
(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae
etc... etc.. etc.
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
Może to bardziej mons. Gagik Bagratyda byłby chętny utworzyć zakon wschodnioobrzędowy do takich posług?
Liczba postów: 903
Liczba wątków: 18
A można, jak najbardziej, jeszcze jak, ale przypominam, że na razie jestem tylko diakonem i nie mogę celebrować Liturgii. Natomiast jak zostanę prezbiterem, to można o tym pomyśleć. Pytanie, czy jest sens tworzyć osobny zakon w sytuacji, kiedy liczyłby przypuszczalnie jednego członka?
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
(27.11.2020, 11:05:56)Gagik Bagratyda napisał(a): A można, jak najbardziej, jeszcze jak, ale przypominam, że na razie jestem tylko diakonem i nie mogę celebrować Liturgii. Natomiast jak zostanę prezbiterem, to można o tym pomyśleć. Pytanie, czy jest sens tworzyć osobny zakon w sytuacji, kiedy liczyłby przypuszczalnie jednego członka?
Przecież Wielebnemu został nadany tytuł Prałata Honorowego Jego Świątobliwości, a on przysługuje tylko prezbiterom? Może Piotr Pawłowicz by dołączył.
Liczba postów: 903
Liczba wątków: 18
Nominację prezbiterską mam, ale chirotonia/inwestytura się jeszcze nie odbyła. A p. Pawłowicz chciał się ożenić - żonaci raczej nie mogą być zakonnikami.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Liczba postów: 428
Liczba wątków: 40
(27.11.2020, 11:28:24)Gagik Bagratyda napisał(a): Nominację prezbiterską mam, ale chirotonia/inwestytura się jeszcze nie odbyła. A p. Pawłowicz chciał się ożenić - żonaci raczej nie mogą być zakonnikami.
Do Zakonu bym dołączył, lecz najprędzej do Zakonu Rycerskiego. Nie ukrywam swoich ambicji zostania Carem Brodrii dlatego nie chcę się później babrać z dyspensami etc.
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł
![[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/86_01_12_21_10_44_29.png)
Liczę, że wśród Synów naszej Ojczyzny znajdą się pobożni i szlachetni młodzieńcy, chcący służyć swą posługą Najwyższemu. Piotrze, może warto spróbować, przynajmniej na początek.
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae
etc... etc.. etc.
(27.11.2020, 13:48:26)Aleksandra Dostojewska napisał(a): Liczę, że wśród Synów naszej Ojczyzny znajdą się pobożni i szlachetni młodzieńcy, chcący służyć swą posługą Najwyższemu. Piotrze, może warto spróbować, przynajmniej na początek.
Olu, a później co? Będę miał możliwość zostania Imperatorem i usłyszę nie? Bo jesteś księdzem?
Podziękuję, moją drogą jest służyć Imperium jako jej umiłowany Imperator.
Paweł
![[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/86_01_12_21_10_44_29.png)
(27.11.2020, 16:12:56)Piotr Pawłowicz napisał(a): (27.11.2020, 13:48:26)Aleksandra Dostojewska napisał(a): Liczę, że wśród Synów naszej Ojczyzny znajdą się pobożni i szlachetni młodzieńcy, chcący służyć swą posługą Najwyższemu. Piotrze, może warto spróbować, przynajmniej na początek.
Olu, a później co? Będę miał możliwość zostania Imperatorem i usłyszę nie? Bo jesteś księdzem?
Podziękuję, moją drogą jest służyć Imperium jako jej umiłowany Imperator.
Nie miałabym nic przeciwko aby ksiądz został monarchą. Poza tym na dzień dzisiejszy jesteśmy republiką, wiec tematu nie ma  . A owce potrzebują pasterza.
etc... etc.. etc.
Aktualnie i tak ktoś jeszcze nawet nie odczytał mojej pracy magisterskiej z teologii.
Paweł
|