Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Tak samo polskokatolicy są czcicielami Boga, a Hodura traktują jako wybitnego duchownego.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Gagik Bagratyda
Odpowiedz

Zainspirowany tym pomysłem, zrobiłem na PCh24 podobny test. "Maryja", która też mnie zainteresowała, ma 248 wyników, ale to nie jest najciekawsze.
ideologia: 626
Żydzi: 360
s(tralala)ks: 419
LGBT: 1438
aborcja: 3193
lewica: 1264
Świętości wyglądają przy tych potężnych wynikach jakoś blado...
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

[Obrazek: aurelio-kardyna-gotowy-herb.png]
Odpowiedz

Inna sprawa, że PCh24 to raczej nie jest odzwierciedlenie "typowego polskiego katolika".

Pod tym względem dostrzegam wyższość wschodniego płuca, że tam za ikoną stoi cała teologia i idea kontaktu z Bogiem lub świętym. U nas za pomnikami Jana Pawła stoi głównie brąz i ambicje proboszczów oraz samorządowców.
Professore net. Dottore di Ricerca e Dottore Honoris Causa
Ametisto Cardinale Faradobus di Milano
Il Grande e Magnifico Re di Hirschbergia e Weerland
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Jak Wy to wyszukujecie Bracia?
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Na pch24.pl jest wyszukiwarka słów w prawym górnym rogu. Wystarczy wpisać słowo i wyświetla się liczba wyników.
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

Odpowiedz

W ramach dodatkowej ciekawostki, prosto z pch24.pl.
feministki: 144 wyniki
"plandemia": 17
fałszywa pandemia: 6 
zboczeńcy: 23
Muszę chyba wrócić do podglądania pch24.

• Ametyst I Dziecię
Odpowiedz

Popełniłem coś takiego. Zachęcam do lektury i komentowania.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
  • Ametyst I Dziecię
Odpowiedz

(02.12.2020, 18:19:14)Gagik Bagratyda napisał(a): Popełniłem coś takiego. Zachęcam do lektury i komentowania.

Zachęcam Brata do studiów na UR, bo taki dobry tekst nadaje się na artykuł v-naukowy. Albo zapraszam do Instytutu Mikrozofii AN.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Pamiętam, że kiedyś (ok 2011) Mistrz Budzimir VII na jakiś czas zrezygnował z mikroświata, ja przejąłem nieoficjalnie stery i próbowałem zrobić z budzimiryzmu typową religię z hierarchią, panteonem bożków i ceremoniami. Po powrocie Budzimira uznano jednak, że to będzie nudne. Wtedy właśnie powstała obecna formułą z tezami antagonistycznymi i pobocznymi oraz domami tez zamiast świątyń. Zostały tylko wspomniane bożki jako forma tezy pobocznej, bardzo popularnej wśród weerlandzkiego ludu wiejskiego co bardzo zgrabnie wpisało się w narrację.

Generalnie z wpisem się zgadzam. Kiedy uważałem się jeszcze za osobę w jakimś tam stopniu religijną to sam wyznawałem ów pogląd, że Kościół Rotryjski jest parodią mojej wówczas realowej religii i że nie wypada (tak samo twierdziła część moich znajomych, również mikronautów, a w realu o wiele bardziej zaangażowanych niż ja wtedy katolików). Z biegiem "deinstytucjonalizacji" mojego realowego życia duchowego również stosunek do rotryzmu stał się w gruncie rzeczy neutralny, bo i naturalnie zniknęły dylematy sumienia.
Professore net. Dottore di Ricerca e Dottore Honoris Causa
Ametisto Cardinale Faradobus di Milano
Il Grande e Magnifico Re di Hirschbergia e Weerland
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

(02.12.2020, 18:22:36)Janusz Zabieraj napisał(a):
(02.12.2020, 18:19:14)Gagik Bagratyda napisał(a): Popełniłem coś takiego. Zachęcam do lektury i komentowania.

Zachęcam Brata do studiów na UR, bo taki dobry tekst nadaje się na artykuł v-naukowy. Albo zapraszam do Instytutu Mikrozofii AN.

Podjąłem ostatnio studia ad licentiam na UR, obecnie czekam na akceptację tematu pracy naukowej.

Cytat:Generalnie z wpisem się zgadzam. Kiedy uważałem się jeszcze za osobę w jakimś tam stopniu religijną to sam wyznawałem ów pogląd, że Kościół Rotryjski jest parodią mojej wówczas realowej religii i że nie wypada (tak samo twierdziła część moich znajomych, również mikronautów, a w realu o wiele bardziej zaangażowanych niż ja wtedy katolików). Z biegiem "deinstytucjonalizacji" mojego realowego życia duchowego również stosunek do rotryzmu stał się w gruncie rzeczy neutralny, bo i naturalnie zniknęły dylematy sumienia.
Ja uważam siebie za zaangażowanego katolika, natomiast mikroświat traktuję jak coś w rodzaju zabawy, w której takie naśladowanie Kościoła jest dopuszczalne, choć też jeden z moich przyjaciół, o wiele lepszy katolik ode mnie, nie zgadza się z tym poglądem, co zresztą nie przeszkodziło mu ogłosić się "patriarchą Krowodrzy" i "udzielić" mi i kilku znajomym niższych święceń.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.