Liczba postów: 2771
    Liczba wątków: 225

Yoyo jak nie wiem co z tej Brodrii. Tak prosiła o atencję Kościoła Rotryjskiego, by po chwili zrobić taki 
numer. Jutro na łamach Akademii Neksjalistycznej pojawi się mój artykuł "Casus Brodrii jako yoyonacji". Zapraszam już teraz do lektury.

Liczba postów: 903
    Liczba wątków: 18

O ile wiem, AIDS zamierzała podporządkować ten Kościół Rotryjskiemu po podpisaniu konkordatu.

Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի

Nie wiem, czym można ufać tak niestabilnej i kłótliwej osobie.

Liczba postów: 2014
    Liczba wątków: 65

Już wczoraj gdzieś tam pisałem, że dla nas w Bialenii ta Brodria jest jak universum Szkolnej 17 (w sumie na serio - wczoraj przyłapałem się, że miałem otwarte trzy zakładki: Brodrię, Konona i jakieś pierdoły do doktoratu xD). Różnica jest taka, że ostatnie afery na Szkolnej jestem w stanie jakoś tam na bieżąco ogarniać, a za tą babą zwyczajnie nie nadążam.

Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani 
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus

Liczba postów: 876
    Liczba wątków: 12

To moja v-prababcia...
No cóż... Sam już nie wiem, co o tym sądzić...

Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis

(02.12.2020, 20:33:45)Ametyst I Dziecię napisał(a):  Już wczoraj gdzieś tam pisałem, że dla nas w Bialenii ta Brodria jest jak universum Szkolnej 17 (w sumie na serio - wczoraj przyłapałem się, że miałem otwarte trzy zakładki: Brodrię, Konona i jakieś pierdoły do doktoratu xD). Różnica jest taka, że ostatnie afery na Szkolnej jestem w stanie jakoś tam na bieżąco ogarniać, a za tą babą zwyczajnie nie nadążam.
US17, ze smutkiem trzeba przyznać, się kończy się.

Liczba postów: 876
    Liczba wątków: 12

(01.12.2020, 17:04:38)Gagik Bagratyda napisał(a):  W dziejach Cesarstwa chyba tylko trzy kobiety napisały po kilka postów, w tym jedna "żonata" a druga fałszywa (zresztą co do pierwszej też nie mam pewności).
To był tysięczny post w tym wątku, i to na setnej stronie. 

Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis

1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
	  • Gagik Bagratyda

Liczba postów: 2014
    Liczba wątków: 65

Elyta Hirschbergii i Weerlandu ogranicza się aktualnie do tego, że raz na parę miesięcy idziemy w góry na wycieczkę. W czasie ostatniej doszliśmy do wniosku, że jak tak patrzymy z perspektywy to kiedyś myśleliśmy o Szkolnej jako o takim sielskim miejscu mlekiem i paczkami płynącym...

Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani 
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus

Liczba postów: 205
    Liczba wątków: 16

02.12.2020, 21:44:34 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.12.2020, 21:47:40 przez Aleksandra Dostojewska.)

Wasze Ekscelencje i Eminencje, 
Z bólem odbieram fakt, iż założenie Kościoła Brodryjskiego odebrano jako akt wymierzony w Święty Kościół Rotryjski. Celem założenia Kościoła było stworzenie podstaw pod administrację rotryjską, o czym wyraźnie informowałam we wniosku do Prezydenta Grenina. Jestem chyba największą zwolenniczką Państwa Kościelnego Rotria w naszym Kraju i zapewniam o wierności. Nie chcę też tworzyć żadnych hybryd prawosławnych, jak pewna część mieszkańców. Martwią mnie jednak notorycznie pojawiające się krytyczne komentarze na mój temat w Rotrii. Pragnę przypomnieć, że jestem lojalną wierną Kościoła Rotryjskiego, czego już dokazałam chociażby zaprowadzeniem struktur Kościoła w Republice Bialeńskiej i podpisaniem wówczas Konkordatu. Jeżeli działalność Kościoła Brodryjskiego jest sprzeczna z wolą Stolicy Pawłowej, to zostanie niezwłocznie anulowana.
Niestety, jako Wiceprezydent ZRB muszę przeciwstawić określaniem naszego Kraju mianem ''yoyo'' i tym podobnych. Uważam, że tego typu wypowiedzi godzą w rozpoczęty proces nawiązywania wzajemnych relacji, a z pewnością zostaną źle odebrane przez większość Obywateli Państwa.

(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion 
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae
etc... etc.. etc.

To jest moja prywatna opinia jako naukowca reprezentującego AN w Księstwie Sarmacji, nie jako przedstawiciela Stolicy Apostolskiej.