Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Byłbym wyżej, ale Bielanii nadal nie ma w ISM i Sternik wie kiedy będzie.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

(05.12.2020, 15:14:07)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): A Stempel, co do zasady, nie miał być przymusowy, jak mi się zdaje...
Oczywiście. Naturalnie, mam nadzieję, że do projektu dołączy jak najwięcej państw i jak najwięcej mieszkańców, ale jestem jak najdalszy od proponowania jakichkolwiek obowiązkowych rozwiązań. Ani w tym radości, ani, z uwagi na mikronacyjną specyfikę, większego sensu. Jeżeli obecność w Stemplu będzie sprawiała komuś radość z tego czy innego powodu, dołączy dobrowolnie. Przy czym uważam, że wysoka pozycja w rankingu jest dobrym powodem dołączenia. ;-)

(05.12.2020, 15:33:52)Ametyst I Dziecię napisał(a): Byłbym wyżej, ale Bielanii nadal nie ma w ISM i Sternik wie kiedy będzie.
Trzeba ufać…
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]
Odpowiedz

(05.12.2020, 14:51:24)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Sporo osób związanych z Rotrią w topowej trójce, dziesiątce, piętnastce, dwudziestce Big Grin Gratuluję wszystkim!

Świetny wynik wykręcił nasz Pan Michał - gratuluję. Ja, niestety, prawie zamykam 4. dziesiątkę, ale w sumie nie dziwi mnie to, bo moja aktywność w grudniu zjechała do zera (co jest dla mnie nową sytuacją, bo zazwyczaj w grudniu mam nadmiar wolnego czasu). Może w styczniu uda się wybić do "top 10", bardzo chciałbym tego. Wink
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Dziękuję bardzo! Smile

Trzeba też zwrócić uwagę, że nie wszystkie państwa uczestniczą w Stemplu. Ponadto nie wszyscy muszą być w Stemplu zarejestrowani i mieć zweryfikowane profile.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

No to tak, racja, ale z tego co widzę większość państw i chyba każde z tych większych przystąpiło do tego programu.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

A co słychać w Brodrii?
Odpowiedz

W Brodrii pewien osobnik postanowił zaatakować w szowinistyczny sposób kobiety http://brodria.pl/showthread.php?tid=316 .

Na marginesie, co z artykułem?
(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion 
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae

etc... etc.. etc.

Odpowiedz

Przed świętami będzie .
Odpowiedz

Ale przed czy po Nowym Roku?
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Gagik Bagratyda
Odpowiedz

Czcigodny Franklin Garamond, namiestnik Palatynatu Leocji, informuje:

Cytat:
Wprowadzenie fabularne: Znów jest XVII wiek, a morza i oceany pełne są szukających sławy i bogactw kaprów. Wokół Wyspy Leocja rozgrywają się najbardziej zaciekłe bitwy i walki o wpływy. Kaprowie z całego mikroświata ściągają, by zdobyć legendarne leockie bogactwa, ale na ich drodze stoją dziesiątki innych okrętów z załogami gotowymi walczyć na śmierć i życie, by to do nich należało wszystko, co czeka w palatyńskim skarbcu.

[Obrazek: 67d0d2c28c8849c598a1ee7c21eebeaa.jpg]

To chyba pierwsza gra korzystająca ze Stempla. Nie jest to nic nadzwyczajnego i wow, mechanika jest skrajnie prosta, ale jest i mam nadzieję, że przyda wszystkim odrobinę rozrywki Smile
Zasady są proste, więc nie będę szczególnie objaśniać o co chodzi, ale w razie pytań proszę się nie krępować.
Zastrzegam, że to próbny przebieg, więc mogą objawić się błędy, a które proszę zgłaszać Smile

Jeśli zabawa się przyjmie, to będziemy rozmyślać czy powinna być cyklicznie "resetowana" (np. co 2 miesiące) z nagrodami dla liderów rankingu, a może powinna trwać w nieskończoność. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Mechanika gry
— Każdego dnia można stoczyć określoną liczbę walk (6).
— Walki odbywają się na losowo wybrany parametr.
— Wynik walki oparty jest na rzucie kością 1k8 powiększonym o wartość parametru gracza.
— W przypadku remisu — strona atakująca jest uznana za zwycięzcę.
— W wyniku wygranej atakującego — następuje transfer 25% punktów rangi od przegranego do wygranego.
— W wyniku przegranej atakującego — następuje transfer 10% punktów rangi od przegranego do wygranego.
— Zaokrąglenia ułamków wyliczanych punktów dokonywane są zawsze do dołu.
— Po stoczeniu 10 walk z wykorzystaniem danego parametru — dany parametr zwiększa się o 1.

Parametry
Wyróżnia się następujące parametry:
— Siła ognia — bez stosownej siły ognia niewiele można zdziałać na pełnym morzu
— Załoga — zaufani i wyszkoleni ludzie, którzy są nie do przecenienia, gdy w grę wchodzi abordaż
— Kapitan — czasem sytuacja wymaga kogoś, kto ma wystarczająco dużo charyzmy i rozumu, by sytuację rozwiązać siłą argumentów, a nie argumentem siły
— Okręt — szybki i wytrzymały okręt to must-have każdego kapra, a okuty stalą taran to wisienka na torcie
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Miguel de Catalan, Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.