Liczba postów: 17
Liczba wątków: 3
Lauderdur
Witam wszytstkich
Nazywam się Roberto.Hongo
w realnym świecie jestem kucharzem,i pracuje w małej Indyjskiej restauracji.
moje zainteresowania s wilorakie;KKuchnia,Geografia,Historia równiez geneaologia,
Prowadze tez Drużynę Harcerska
Liczba postów: 903
Liczba wątków: 18
Laudetur Iesus Christus!
Witamy serdecznie. Czy działa Pan w mikroświecie także poza Rotrią? Jakie są Pańskie plany - kariera duchowna albo świecka, czy też przybył Pan w charakterze pielgrzyma?
Jeśli potrzebuje Pan pomocy czy wyjaśnienia jakiejś kwestii, proszę pytać.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
Witam, również służę pomocą w razie problemów, więc jak coś to zapraszam na PW.

Interesuje Cię kariera świecka czy duchowna?
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
(23.12.2020, 17:40:43)Gagik Bagratyda napisał(a): Laudetur Iesus Christus!
Witamy serdecznie. Czy działa Pan w mikroświecie także poza Rotrią? Jakie są Pańskie plany - kariera duchowna albo świecka, czy też przybył Pan w charakterze pielgrzyma?
Raczej jako chciałbym zostać jako Obywatel Rotrii
Kariera raczej Duchowna
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
Witam serdecznie i bardzo się cieszę. Skąd Brat dowiedział się o Rotrii?
(23.12.2020, 17:44:52)Janusz Zabieraj napisał(a): Witam serdecznie i bardzo się cieszę. Skąd Brat dowiedział się o Rotrii?
Przeglądałem rózne strony internetowe Wirtualnych Państwi zainteresowała mnie własnie Rotria-
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
(23.12.2020, 17:43:35)Roberto.Hongo napisał(a): (23.12.2020, 17:40:43)Gagik Bagratyda napisał(a): Laudetur Iesus Christus!
Raczej jako chciałbym zostać jako Obywatel Rotrii
Kariera raczej Duchowna
Tak uprzedzając ewentualne pytania, w Państwie Kościelnym nie posiadamy instytucji obywatelstwa, więc żadnych wniosków, itd., nie musi Brat składać. Po prostu wystarczy się logować na nasze forum. Zaś w kwestii kariery duchownej należy podjąć formację w Apostolskim Seminarium Duchownym - można też zapisać się na nowicjat do Towarzystwa Jezusowego, niemniej obecnie, aby zostać prezbiterem trzeba ukończyć Seminarium.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
(23.12.2020, 17:46:12)Roberto.Hongo napisał(a): (23.12.2020, 17:44:52)Janusz Zabieraj napisał(a): Witam serdecznie i bardzo się cieszę. Skąd Brat dowiedział się o Rotrii?
Przeglądałem rózne strony internetowe Wirtualnych Państwi zainteresowała mnie własnie Rotria-
Nie dziwię się, bo jest najlepsza.
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
Witojcie, bardzo lubię hinduskie restauracje. Jedna z moich ulubionych kuchni.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Ja lubię Masalę w Katowicach. Na ostro jadam hinduskie przysmaki. Wszystko lubię w życiu robić na ostro. Moja realna dziewczyna potwierdzi.
PS Rekord ostrości spożywczy to zjedzenie tortilli z sosem MadDog. Na dwa razy. Późniejszego bólu brzucha długo nie zapomnę. Głowę miałem mokrą od potu jakbym z wody wyszedł. Zatoki oczyszczone dogłębnie.