Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
(05.01.2021, 12:59:32)Ametyst I Dziecię napisał(a):
To zależy zawsze od specyfiki. Większość sensownych prawników albo filologów, których znam pisze raczej krótsze magisterki. U nas, przynajmniej w średniowieczu, literaturę wrzuca się do tak zwanej piwnicy, a w zasadniczym tekście zostawia się raczej własne myśli. No i potem wychodzą mi strony typu ta (a promotor cały zadowolony, bo on też tak robi).

Też takie mam. W jednym artykule napisałem tylko jedno zdanie na stronie, resztę zajął przypis.
Odpowiedz

Tak naprawdę na Rotrii zależy obecnie tylko czterem osobom: mons. Bagratydzie, kard. de Medici-Zep, tow. Faradobusowi oraz mnie. Zawsze mnie to szokuje, ale czy idea Rotrii  naprawdę się kończy?
Odpowiedz

Przyznam, że mi zależy bardziej na Kościele Rotryjskim, niż na Państwie Kościelnym. Cóż, jeśli dojdzie do ostateczności nie będzie to pierwszy upadek Rotrii.
Podejrzewam, że patriarsze też zależy, tylko nie ma na nią czasu. Powinien jednak ustanowić regencję.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

(06.01.2021, 19:09:49)Gagik Bagratyda napisał(a): Przyznam, że mi zależy bardziej na Kościele Rotryjskim, niż na Państwie Kościelnym. Cóż, jeśli dojdzie do ostateczności nie będzie to pierwszy upadek Rotrii.
Podejrzewam, że patriarsze też zależy, tylko nie ma na nią czasu. Powinien jednak ustanowić regencję.

Wreszcie winien przyjść czas na przeobrażenia i położenie nacisku na Kościół, nie na Państwo.
Odpowiedz

Głoszę ten pogląd już od jakiegoś czasu...
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

Dlatego Rotrii potrzebna jest świeża krew, bo nasza, starcza, zaschnięta, gęsta nic już nie jest w stanie zmienić. Smile
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Skąd brać transfuzję?
Odpowiedz

Niech i młodsi, mądrzejsi myślą. My już za starzy jesteśmy, dlatego usuwamy się w cień.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Niemniej, pisząc drugi post, chcielibyśmy zorganizować Koncert Kolęd w najbliższych dniach. Ktoś chciałby nam pomóc?
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

(06.01.2021, 22:53:44)Giovanni III napisał(a): Niemniej, pisząc drugi post, chcielibyśmy zorganizować Koncert Kolęd w najbliższych dniach. Ktoś chciałby nam pomóc?

Ja zawsze coś tam pobrzękuję.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.