Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy to nie przesada
W sensie czy istnienie takiego państwa nawet w zabawie nie jest przesadą?
Jak mają się takie zabawy do nauki i praw prawdziwego Kościoła Katolickiego?
W jaki sposób można usunąć konto, gdyż miałem problem, żeby odnaleźć taką funkcję w panelu użytkownika
Odpowiedz

Pisałem o tym trochę na moim blogu, polecam poczytać: https://ecclesiapollin.blogspot.com/2020...iecie.html
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

W żaden. Jeżeli nazwiemy nas przesadą, to przesadą będzie każdy mikrokraj. Czym różni się udawanie duchownego od udawania polityka czy naukowca?
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
Odpowiedz

W mojej ocenie nie jest to przesada. Nie parodiujemy Kościoła, nie godzimy w jego powagę - wręcz przeciwnie. Mało tego, nie wymagamy od nikogo realnego wyznania wiary, więc można śmiało założyć, że dla niektórych Rotryjczyków nauka realnego Kościoła nie jest wyrocznią w kwestii decyzji o działaniu w tej, czy innej mikronacji.
Poza tym, Kościół katolicki w pewnym zakresie pozwala swoim wiernym na naśladowanie działalności duszpasterskiej i liturgicznej, np. w ramach aktorstwa. Zaś to co my robimy, to o wiele mniej niż aktorstwo. Piszemy tylko słowa, tworzymy narrację i nic więcej.
Jeśli chce Pan usunięcia konta, proszę wnieść o to w dziale technicznym. Z pewnością zostanie prędko usunięte.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

[Obrazek: aurelio-kardyna-gotowy-herb.png]
Odpowiedz

Ależ my nie jesteśmy kościołem w sensie dosłownym, nie głosimy Słowa Bożego, itd. My rekonstruujemy hierarchię, tradycje, zachowania i klimat realnego Kościoła Katolickiego konkretnej epoki, ale nie odprawiamy Mszy Świętych i nie udzielamy sakramentów. Trochę więcej dystansu.  Wink
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

To są pytania graniczne.
Professore net. Dottore di Ricerca e Dottore Honoris Causa
Ametisto Cardinale Faradobus di Milano
Il Grande e Magnifico Re di Hirschbergia e Weerland
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.