Grzegorz Szarak von Hohenburg
Niezarejestrowany
W sensie czy istnienie takiego państwa nawet w zabawie nie jest przesadą?
Jak mają się takie zabawy do nauki i praw prawdziwego Kościoła Katolickiego?
W jaki sposób można usunąć konto, gdyż miałem problem, żeby odnaleźć taką funkcję w panelu użytkownika
Liczba postów: 903
Liczba wątków: 18
Pisałem o tym trochę na moim blogu, polecam poczytać:
https://ecclesiapollin.blogspot.com/2020...iecie.html
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
W żaden. Jeżeli nazwiemy nas przesadą, to przesadą będzie każdy mikrokraj. Czym różni się udawanie duchownego od udawania polityka czy naukowca?
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
W mojej ocenie nie jest to przesada. Nie parodiujemy Kościoła, nie godzimy w jego powagę - wręcz przeciwnie. Mało tego, nie wymagamy od nikogo realnego wyznania wiary, więc można śmiało założyć, że dla niektórych Rotryjczyków nauka realnego Kościoła nie jest wyrocznią w kwestii decyzji o działaniu w tej, czy innej mikronacji.
Poza tym, Kościół katolicki w pewnym zakresie pozwala swoim wiernym na naśladowanie działalności duszpasterskiej i liturgicznej, np. w ramach aktorstwa. Zaś to co my robimy, to o wiele mniej niż aktorstwo. Piszemy tylko słowa, tworzymy narrację i nic więcej.
Jeśli chce Pan usunięcia konta, proszę wnieść o to w dziale technicznym. Z pewnością zostanie prędko usunięte.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
Ależ my nie jesteśmy kościołem w sensie dosłownym, nie głosimy Słowa Bożego, itd. My rekonstruujemy hierarchię, tradycje, zachowania i klimat realnego Kościoła Katolickiego konkretnej epoki, ale nie odprawiamy Mszy Świętych i nie udzielamy sakramentów. Trochę więcej dystansu.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
To są pytania graniczne.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus