Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Z życia Bari i Bolonii
Można, jak najbardziej, jeszcze jak! Byle nie w liturgii (za wyjątkiem Afrykańczyków).
Jeśli dobrze zrozumiałem i chodzi abp. Marka (Jędraszewskiego), to nie widzę na zdjeciach, by zbyt mocno się krzywił. Wink Nie jest też szczególnie nietolerancyjny, chyba że w kwestii tego, co uważa za grzech i duże zagrożenie duchowe; tu jednak nie odstaje zbytnio od wielu katolickich biskupów z Afryki, nie dorównuje zaś wielu wyniesionym na ołtarze. Problemem jest to, że często używa niewłaściwych słów, tj. oznaczających coś innego, niż ma na myśli - np. słynne słowa o "ideologii singli" (nie rozumie albo źle rozumie słowo ideologia). Prawda, jest to szczególnie ciężka wada u duszpasterza - ale ciężko ją uznać za kwestię wiary radosnej lub ponurej.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

(05.01.2021, 18:51:19)Ametyst I Dziecię napisał(a): [Obrazek: GettyImages-2901810_htdygu.jpg]

Stosowne w tych okolicznościach odprawienie czołobitności.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Gagik Bagratyda
Odpowiedz

Mniejszość vernońska w Ruvo di Puglia od wczoraj świętuje uzyskanie purpury przez Vernona Janusza Adama Zabieraja. Piwo dają za darmo.

[Obrazek: czesi1.jpg?w=736]
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Ametyst I Dziecię, Aurelio de Medici y Zep
Odpowiedz

(05.01.2021, 22:40:00)Aurelio de Medici y Zep napisał(a):
(05.01.2021, 18:51:19)Ametyst I Dziecię napisał(a): [Obrazek: GettyImages-2901810_htdygu.jpg]

Stosowne w tych okolicznościach odprawienie czołobitności.

To zdjęcie to autentyk czy montaż? Bo szczerze mówiąc nie jestem w stanie stwierdzić. Big Grin
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Autentyk, jest nawet filmik.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Dziś po południu kardynał Janusz Adam Zabieraj SJ obejmie uroczyście swój kościół kardynalski. Transmisje z tego wydarzenia będą w całym hrabstwie. W mieście Vernonów Ruvo di Puglia od rana trwa świętowanie. Odbywają się liczne koncerty, a piwo leje się strumieniami.

• Aurelio de Medici y Zep
Odpowiedz

Wspaniała wiadomość. Uśmiecham się od ucha za-ucha.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Jako, że zbliża się najulubieńsze święto księdza kardynała Zabieraja, produkcja w Bari i Bolonii sięga szczytów.

[Obrazek: paczki-tradycyjne.jpg]
  • Aurelio de Medici y Zep
Odpowiedz

Najważniejsze święto chrześcijaństwa.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

(09.02.2021, 17:07:52)Ametyst I Dziecię napisał(a): Najważniejsze święto chrześcijaństwa.

Dla mnie od dziecka to ulubiony dzień w roku. Nie jestem już gruby, ale kocham jedzenie, a pączki to uwielbiam. W Tłusty Czwartek zamiast obiadu i kolacji jem kreple. Tylko i wyłącznie. I jestem w stanie wystać sporo w kolejce do dobrej pączkarni. Rok temu stałem półtorej godziny. W deszczu.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.