Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowy Karmeling Państwa Kościelnego Dariland
Miało być przez trzy dni ale jest dzisiaj, wybrali nowego Karmelinga! Jest nim. Kard. Andrew Buga który wcześniej miał problemy z prawem, ale go w 2020 Ułaskawiłem. Bracia z Rotrii zapraszam w czwartek was na uroczystość pożegnania Paolo Mediciego z Darilandu za granicę, pozdrawian wszystkich Rotryjczyków! Niech błogosławi was syn, ojciec i duch Święty. Uwaga! Nie głoszę fałszywych nauk, w ustawie świętej (konstytucji mojego państwa) pisze : Papież nie głoszi fałszywych nauk, on głoszi nauki chrześcijanskie, Papież jest święty i nienaruszalny. Ja chcem głosić katolicką religię w Rotrii a nie Fałszywe nauki
Odpowiedz

A duże literki dla oddania należnej czci Bogu Trójjedynemu?
[Obrazek: 101005704499830101.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Gagik Bagratyda
Odpowiedz

(11.01.2021, 21:00:37)Leon IV napisał(a): Papież nie głoszi fałszywych nauk, on głoszi nauki chrześcijanskie, Papież jest święty i nienaruszalny. Ja chcem głosić katolicką religię w Rotrii a nie Fałszywe nauki
Brzmiało by trochę jak palmariańskie teksty, gdyby nie to chcem
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

Nie chcem, ale muszem.... Prosimy nie głosić własnej doktryny w Państwie Kościelnym Rotria. Ma Wielebny Papież swobodę wypowiedzi, ale bez przesady.
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
Odpowiedz

Jedno jest pewne - w Rotrii nie robimy takiej pompy z odejścia Kamerlinga i przyjścia nowego. Wink Może trzeba to zmienić. @Aurelio de Medici y Zep ?
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
Odpowiedz

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

[Obrazek: aurelio-kardyna-gotowy-herb.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • śp. Stefan II
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.