Liczba postów: 891
    Liczba wątków: 148

Ojcze Święty,
Braci kardynalska,
niedawno skończyły się Światowe Dni Młodzieży (w których pomoc chcąc nie chcąc byłem zmuszony wziąć udział), jakie wspomnienia nam zostaną po wizycie Ojca Świętego Franciszka w Polsce? Mi została na pewno długo trwająca choroba, przez którą nie byłem obecny w życiu Rotrii. Nadto w internecie krąży wiele obrazków, filmików i piosenek o ŚDM. Ja przedstawię jedną z nich:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ETrhmFC_1TA[/youtube]
Dzielcie się i Wy Waszymi spostrzeżeniami.

Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

Liczba postów: 1782
    Liczba wątków: 236

Gdybym nie wypoczywał na Pomorzu, to bym na Juventutem pojechał posłuchać Mszy i nauk bpa Schneidera dla przykładu. 

Liczba postów: 44
    Liczba wątków: 4

Oj, ten papa Franciszek to jakiś lewus. Duch Święty nie dopuściłby, by na urząd namiestnika Chrystusowego wybrano komuszka. To pewnie Szatan wyszeptał do uszu kardynałów jego imię. Na miejscu polskich katolików  wybrałbym nowego papieża, naszego, rodzimego np. Terlikowskiego. Ten w Rzymie to jakiś antypapież. 

(—) Vladimir ik Lihtenštán
Ambasador Księstwa Sarmacji
diuk Nólihtenštán

Liczba postów: 667
    Liczba wątków: 80

Terlikowski jest w "skonsumowanej" relacji ze swoją, nazwijmy to - "niewiastą". Jednak z pewnością któryś z purpuratów by się nadał. A jeżeli nie purpurat, to arcybiskup. Krakowskim targiem można np. ks. Oko równie szybko wynieść na tron Piotrowy  

.
A tak na poważnie.
Bardzo mądry człowiek. Oby tylko podołał brzemieniu, które na nim spoczywa 

/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior

Liczba postów: 1782
    Liczba wątków: 236

W dalszym rozmiękczaniu doktryny? Na szczęście można znaleźć i pozytywy np. coraz większy dialog z FSSPX, który, daj Boże, doprowadzi do ustanowienia prałatury personalnej.
Z polskich kardynałów nie ma kandydatów. Ale są godni tego urzędu kardynałowie Burke czy Sarah.

Liczba postów: 65
    Liczba wątków: 5

Ja byłem niestety tylko w Warszawie, do Krakowa nie mogłem pojechać.Jednakże Na przedsmaku ŚDM w stolicy naszego kraju też było wesoło. Najbardziej rozbawili mnie Amerykanie którzy chodzili z napisami "FREE HUGS" i cisnęli się do ramion innych 

Liczba postów: 125
    Liczba wątków: 11

Również miałem okazję zetknąc się z uczestnikami ŚDM (na udanie się do Krakowa i wzięcie udziału w nie pozwoliła mi praca), ale generalnie jestem pod bardzo pozytywnym wrażeniem całego wydarzenia 

/-/ brat Μακαρηος 
Archimandryta Zakonu Bazylianów
GG: 57248945