Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Pomóżcie biedakowi z geografią. Nie wie gdzie jest wschód Cesarstwa... zapewne na wschodzie.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Gagik Bagratyda
Odpowiedz

Dziwny ten troll. Za dużo wie, jak na dzieciaka.
Odpowiedz

Niby co takiego wie, czego nie mógłby znaleźć na Micropedii i na stronie Rotrii?
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

No mnie cały czas nurtuje to, że niedawno ustawił sobie Makarewicza czyli takiego prawosławnego Woźnickiego. Może to był przypadek (bo jak się wpisze "batiuszka" w Google to między innymi on wyskakuje)?
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Wie, co to prawosławie, jakobici itp.
Odpowiedz

A od czego ciocia wikipedia? Artykuł o Kościele Syriackim sam mu podlinkowałem, żeby miał choć podstawowe wiadomości o tym, co ma naśladować.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

(18.01.2021, 18:30:16)Ametyst I Dziecię napisał(a):
Koronacja Cesarza Bokassy to chyba jedyny znany mi przypadek NOM-owej mszy koronacyjnej (koło 31 minuty się zaczyna, nawiasem mówiąc celebrans zmarł całkiem niedawno). W ogóle z tym związana jest ciekawa historia, bo oczywiście on wzorem Napoleona chciał sprowadzać do tego swojego buszu Pawła VI, a następnie wziąć z jego rąk koronę. Montini się nie zgodził wymawiają się niby to wiekiem i chyba nawet nie pozwolił na sam akt koronacji w katedrze, ale na pocieszenie wysłał mu nuncjusza Enriciego tłumacząc, że to ten sam który reprezentował Watykan na intronizacji Juana Carlosa, więc Bokassa był cały zadowolony. Później na starość twierdził, że wiele razy potajemnie spotykał się z Montinim i że ten go mianował Trzynastym Apostołem.

Interesujące. Dziękuję za takie uwagi. Smile
Nie zastanawiałem się dotąd, że to być może jedyna w historii Msza święta koronacyjna sprawowana według NOM. W zasadzie, to nie miałem za wiele o tym wiedzy.

Szkoda, że ta koronacja pochłonęła tyle pieniędzy z budżetu tego nie najbogatszego środkowoafrykańskiego państwa. Sad
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

Co ciekawe jeden z synów Bokassy był albo i jest dalej ministrem spraw wewnętrznych RŚA, a cysorza tam wspominają nawet nie tak źle.

Niby pochłonęła, ale i tak większość tych pieniędzy wysłał zmarły niedawno Valery Giscard d'Estaing, więc zabulił Francuz, a nie Afrykańczyk (oczywiście mam na myśli podatników, bo VGE co najwyżej na tym zarobił diaksy).
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

(18.01.2021, 23:59:34)Ametyst I Dziecię napisał(a): Co ciekawe jeden z synów Bokassy był albo i jest dalej ministrem spraw wewnętrznych RŚA, a cysorza tam wspominają nawet nie tak źle.

Niby pochłonęła, ale i tak większość tych pieniędzy wysłał zmarły niedawno Valery Giscard d'Estaing, więc zabulił Francuz, a nie Afrykańczyk (oczywiście mam na myśli podatników, bo VGE co najwyżej na tym zarobił diaksy).

Hmm... Ciekawe.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

Hmm w pierwszych 3 klasach podstawówki prowadzona jest edukacja internetowa, gdzie sztandarem jest tzw. netykieta. Hasło, które zapada w pamięć to "Nie karmy trolli"; u nas jest banik i niech nas nie obchodzi już, braciom w Biazancjum że to dobra droga i jak to już ich spraw i wybór. Zajmijmy się sobą, a jeśli będzie chciał jeszcze zabłysnąć to od razu zatrzyma się to i tyle.
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.