Liczba postów: 2919
    Liczba wątków: 344

Pitti Duomo
Najważniejsze wydarzenie roku modowego w Rotrii i na całym Pollinie to legendarne targi Pitti Duomo, które przyciągają do Florencji najbardziej eleganckich i dystyngowanych mikronautów. Dość wspomnieć o legendarnych Giovanni di Adamo, Luca Coelbanni, Tommaso Miler, Dan di Core, Ametyście Faradobusie. 
Właściwa część targów ma miejsce na zwyczajowym placyku. Panuje tu nadzwyczajna atmosfera. Nieznajomi zagadują do siebie i komplementują swoje stylizacje. 
Legenda rotryjskiej mody - Giovanni di Adamo, zaprezentował się (jak zwykle) z najlepszej strony. Jego liczne przedstawione stylizacje to wzór typowo rotryjskiej sprezzatury.
![[Obrazek: Pitti_stylizacje_06.jpg]](https://janadamski.eu/wp-content/uploads/2019/06/Pitti_stylizacje_06.jpg)
![[Obrazek: Pitti_Uomo_94_145.jpg]](https://janadamski.eu/wp-content/uploads/2018/06/Pitti_Uomo_94_145.jpg)
![[Obrazek: Pitti_163.jpg]](https://janadamski.eu/wp-content/uploads/2019/06/Pitti_163.jpg)
Tego dnia targi odwiedziła również Jej Eminencja kardynałka z Kościoła Ewangelicko-Florenckiego. Zaprezentowała się na w krótkim stroju duchownym. To unikat w Państwie Kościelnym! Pitti Duomo odwiedziła w towarzystwie swojego męża.
![[Obrazek: Pitti_Uomo_94_122.jpg]](https://janadamski.eu/wp-content/uploads/2018/06/Pitti_Uomo_94_122.jpg)

Zdjęcia pochodzą z blogu pana Jana Adamskiego (janadamski.eu). Są one autorstwa pani Małgorzaty Adamskiej. 

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
	  • Ametyst I Dziecię

Liczba postów: 2919
    Liczba wątków: 344

Gdyby ktoś się dziwił - tak, zima we Florencji jest w tym roku bardzo ciepła 

Ale zapowiadają nagłe pogorszenie pogody już w najbliższych godzinach.

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

Liczba postów: 903
    Liczba wątków: 18

(01.02.2021, 21:25:56)Aurelio de Medici y Zep napisał(a):  Tego dnia targi odwiedziła również Jej Eminencja kardynałka z Kościoła Ewangelicko-Florenckiego. Zaprezentowała się na w krótkim stroju duchownym. To unikat w Państwie Kościelnym! [/align]
A ja myślałem, że to porządni wysokokościelni... Swoją drogą jaką rolę odgrywają kardynałki w "Kościele" Ewangelicko-Florenckim?

Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի

Liczba postów: 2014
    Liczba wątków: 65

(01.02.2021, 21:25:56)Aurelio de Medici y Zep napisał(a):  Zdjęcia pochodzą z blogu pana Jana Adamskiego (janadamski.eu). Są one autorstwa pani Małgorzaty Adamskiej. 
A jego żonę widziałeś? Ona przy nim jak jakaś szara myszka.
Moja ciotka po tym jak wciągnąłem ją w temat.

Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani 
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus

Liczba postów: 2604
    Liczba wątków: 198

Giovanni di Adamo to dzisiaj ubrany w patriarszych kolorach. Może pragnie przyjechać na audiencję?

Liczba postów: 2771
    Liczba wątków: 225

Pastorka Zboru Radości Bożej też była obecna.

(01.02.2021, 22:46:38)Giovanni III napisał(a):  Giovanni di Adamo to dzisiaj ubrany w patriarszych kolorach. Może pragnie przyjechać na audiencję?
Nigdy nie odmawiacie.

Nasz Ekonom Patriarszy nie daje 500$.

Ja wydębiłem całe hrabstwo.

Bo my nie mamy węża w kieszeni, dzielimy się tym, co mamy.