Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Być może nie wszyscy jeszcze wiedzą, że w Winkulii założono Kościół Winkulijskokatolicki, pozostający w jedności z Rotrią, zaś jego założyciel, Janusz Adam Tarasiuk vel Tymoteusz Piechota, został mianowany Arcybiskupem Większym Kanugardu.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Kolejna schizma, herezja i powód do wygnania, zgodnego z nałożoną karą na wszystkie klony pana Piechoty.
Odpowiedz

(17.02.2021, 11:03:33)Gagik Bagratyda napisał(a): w jedności z Rotrią, zaś jego założyciel, Janusz Adam Tarasiuk vel Tymoteusz Piechota, został mianowany Arcybiskupem Większym Kanugardu.

[Obrazek: olsztyn_hodur1.jpg]
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Gagik Bagratyda, Mikołaj Dreder
Odpowiedz

Niesławny absolwent mojego liceum (wtedy gimnazjum), ale pocieszam się, że Czcigodny Sługa Boży Andrzej Szeptycki też do niego uczęszczał.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

Tfu, nowotworek. Moja była tam chodziła. Straszna szopka.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Tymoteusz Dostojewski
Odpowiedz

Po wyborze nowego Patriarchy chciałbym pojechać do Bialenii. Dostane oficjalne zaproszenie od Prezydenta Towarzysza Wielmożnego Hrabiego?
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Ja zawsze zapraszam (i na obiad i na kolację). Trzeba się tylko umówić przez Dziwisza Medycejskiego, ale można też przeze mnie. Jedynie dzisiaj się nie polecam, bo sam jestem w podróży.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Gagik Bagratyda
Odpowiedz

(17.02.2021, 12:57:05)Ametyst I Dziecię napisał(a): Ja zawsze zapraszam (i na obiad i na kolację). Trzeba się tylko umówić przez Dziwisza Medycejskiego, ale można też przeze mnie. Jedynie dzisiaj się nie polecam, bo sam jestem w podróży.

No ale my to Emeryci. To już głosu nie mają, ale na Wizyty przyjeżdżają. Bo i obiad lepszy, i wszystko.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Z ciekawszych na ten moment informacji zająłem III miejsce w jakimś tam plebiscycie na św. Walentego (nota bene, też sobie wybrali patrona... Męczennika, co mu głowę ścięli). Niemniej, w dziwnej też kategorii: najgorętsze usta. Czy naprawdę nasze stare, pomaszczone wargi godne są wychwalania jako najgorętsze? Ledwo sił nam wystarcza, by ogrzać gębę herbatą.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.