Liczba postów: 428
Liczba wątków: 40
(19.02.2021, 23:05:27)Giovanni III napisał(a): Lepiej nie. Papu wolno odprawiać Drogę Krzyżowa i śpiewać Gorzkie Żale, ale monarchosocjalizmu nie wolno jemu.
Pop pierwszy sekretarz partii.
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł
![[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/86_01_12_21_10_44_29.png)
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Gagik Bagratyda
Liczba postów: 609
Liczba wątków: 83
To jakiś Hinduistyczny Guru. Chyba Jakiś Mahatma Gandhi? A może jakiś Dziwaczny Człowiek.
Tymoteusz Dostojewski
Baron Arrezo
Liczba postów: 2930
Liczba wątków: 346
Jankiel zaserwował mi dziś aggiorna-fermento, nowość sztuki winiarskiej. Doznałem takiego porażenia nerwu trójdzielnego, że prawie wylądowałem w szpitalu. Nerw językowy zmienił przebieg i nagle zaczął unerwiać struny wzrokowe, które wykrzyczały głośno, że ten może utrzymać jedność z nerwem żuchwowym tylko na jego własnych warunkach, a poza tym, to nie jest jego problem. Żeby tylko na porażeniu nerwu trójdzielnego się skończyło... Nerw okoruchowy tak zwariował, że nie mogłem spojrzeć nigdzie, gdzie bym chciał, a wpatrzony byłem tylko we własne pomysły. Antidotum okazało się stare, długo leżakujące rotryjskie wino. Od razu poczułem przypływ rozsądku. Wróciwszy do domu, przeczytałem nieco na temat tego fenomenu w książkach pewnego krakowskiego anatoma Adama Prosfory.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 2655
Liczba wątków: 202
A mówiłem, że najlepsze lekarstwo to najstarsze wino z spichlerza Lorenzo de Medici. Nie ma nic lepszego na choroby nerwowe, bóle głowy i hemoroidy.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
Augustyn von Ecķer
Niezarejestrowany
Ja lubię takie karczmy, nawet byłem w Florencji.
Liczba postów: 612
Liczba wątków: 30
Piękna ta Toskania. Jest jakieś miejsce godne odwiedzenia?
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Regent Stolicy Apostolskiej
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Hrabia Bari
Baron Andalo
Liczba postów: 82
Liczba wątków: 5
(29.08.2025, 20:43:40)Henryk Ziemiański de Harlin napisał(a): Piękna ta Toskania. Jest jakieś miejsce godne odwiedzenia?
Na pewno miejscem godnym odwiedzenia jest jakaś winiarnia, albo spiżarnia z winem w beczkach.
Nicefor
Arcybiskup Konstantynopola
Prymas Cesarstwa Bizantyjskiego
![[Obrazek: ZbkrjDD.png]](https://i.imgur.com/ZbkrjDD.png)
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Albert