Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Tymczasem dinozaury:

Tylko GG Tongue
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

(21.02.2021, 13:27:02)Piotr napisał(a): Godunow popadł w alkoholizm i został zobowiązany do przeprosin przez Inkwizycję. Nie dokonał tego.

Nie będziesz mnie tutaj diagnozował, bo nie jesteś psychiatrą by dokonywać diagnozy. Tym bardziej jakbyś miał być diagnostą o 1000 wcieleń. Nie mniej cieszy mnie to, że z tego co piszesz, zaklęty krąg wieniawickiej samsary się kończy. Mazel tow!

Nie zamierzam przepraszać za materię mojej wypowiedzi, gdyż moim zdaniem powiedziałem całą prawdę o obecnej Rotrii. Jeśli kogoś uraziły wulgaryzmy, proszę o wybaczenie. Razem z moimi kolegami realowymi świętowaliśmy i niestety zdecydowanie za dużo wina i piwa poszło. Ad rem - podpisuję się w większości pod słowami Ekscelencji Dmowskiego, który trafnie zinterpretował moje słowa. W pewnym sensie są one zbieżne z tym, o czym pisał Andrzej Swarzewski, oceniając kondycję mikroświata. Co z tego, że w lutym prowadziliśmy w rankingu, jak większość to był zwykły shitposting? Już nie mówię nawet o Karczmie, ale o innych wątkach też. Skąd nagle w Rotrii, która miała być niejako mimesis starych, dobrych czasów, papież - emeryt? Większość postów merytorycznych to jakieś kiepskie toczenie beki, bez pomysłu i polotu. Jedynie brat Gagik wykazuje się jakąś inwencją, faktyczną wartością dodaną. Tak, zaraz tu się posypią gromy na mnie, że tradycyjnie narzekam tylko... Jestem na to za stary. Niech ktoś da mi 5 argumentów za tym, że można czerpać przyjemność z bycia tutaj, że jest tutaj ciekawie? No proszę. Ja tego nie widzę. Formuła Rotrii, a szerzej mikroświata już dawno się wyczerpała. Ja naprawdę wolę się spotkać z kumplami parę razy w miesiącu i pograć w rpga/bitewniaka, niż siedzieć tutaj i patrzeć na mszę jazzową w Pałacu Apostolskim, czy wołającą o pomstę do Nieba parodię Benedykta XVI. Albo na 1000-tną dyskusję o realu w Karczmie, ewentualnie jakieś biedateologiczne dysputy. Skoro Rotria jest liderem aktywności, to może przekierować ją na coś merytorycznego i niech będzie ona liderem zmiany w mikroświecie? Dlaczego nie? Moglibyśmy z naszą wiedzą i doświadczeniem dokonać wielkich rzeczy, stać się prawdziwą awangardą, "światłem na oświecenie pogan". Ech... I tak pewnie do nikogo nie trafi, a pod tym postem znów pojawi się kolejna bezsensowna dyskusja o dupie maryni.

Tyle słów przeznaczono na dzień dzisiejszy.

PS.: Dredziu kochany, przecież obydwaj wiemy, że Kolegium i wybór jego członków jest ustawione. Nie mów więc pierdół o nominacjach w zamian za zasługi. Zresztą elekcja patriarsza tak samo to jest ustawka. Kto jest następny w tzw. kolejce? Ty czy Aureliusz?
[Obrazek: pxHSe0MNuNQnNVRgrEQBRFCuoTWQFwOmri8J5KW5...authuser=0]
+ Fiodor Godunow
Wielki Inkwizytor
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Gagik Bagratyda
Odpowiedz

Może i znowu Bracie celnie diagnozujesz, ale bez wskazania remedium. Nam natomiast ta forma, którą przybrała Rotria się podoba. Może nie ze wszystkim, ale nie jest źle, lecz ciekawie. Dzieje się. To najważniejsze. Może w tę stronę ewoluuje mikroświat.
Odpowiedz

(23.02.2021, 06:06:50)Fiodor Godunow napisał(a): PS.: Dredziu kochany, przecież obydwaj wiemy, że Kolegium i wybór jego członków jest ustawione. Nie mów więc pierdół o nominacjach w zamian za zasługi. Zresztą elekcja patriarsza tak samo to jest ustawka. Kto jest następny w tzw. kolejce? Ty czy Aureliusz?

Jeszcze nad tym nie myślałem.

A tak całkiem serio... Najlepiej jest siedzieć przed komputerem i oceniać, krytykować czy hejtować, ale samemu - powtarzam, samemu - mało komu chciało się wziąć do roboty i przeprowadzić w Rotrii reformy. 3-4 lata temu, gdy na naszym forum były pisane 2-3 posty na tydzień - ŹLE, FATALNIE, ROTRIA SIĘ SKOŃCZYŁA. Teraz, gdy nasze forum jest aktywne - ŹLE, FATALNIE, ROTRIA SIĘ SKOŃCZYŁA, JEST JESZCZE GORZEJ. No to o co w końcu chodzi? Mamy siedzieć na dupach i patrzeć się tylko na swoje awatary oraz milczeć na forum? Rotria to mikronacja, a mikronacja to społeczność. To normalne, że w każdej społeczności ludzie chcą ze sobą rozmawiać i mając obecnie ekipę na poziomie, my też ze sobą rozmawiamy. Od tego jest forum. Czyżby Godunow miał o to ból dupy? Bo tak to wygląda - nikt Cię ja siłę w Rotrii nie trzyma, jeśli nie odpowiada Ci jej formuła, mieszkańcy czy treści na forum - to po co na nie wchodzisz? Mi przestały odpowiadać treści w RON, dlatego zrezygnowałem z prymasa, nie wchodzę na ich forum i nie mam tego problemu co Ty z rotryjskim forum.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
  • Pio Maria de Medici
Odpowiedz

A kapusta rzecze smutnie:
„Moi drodzy, po co kłótnie,
Po co wasze swary głupie,
Wnet i tak zginiemy w zupie!”
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
  • Gagik Bagratyda
Odpowiedz

A to feler... westchnął seler.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Ametyst I Dziecię, Heinz-Werner Grüner
Odpowiedz

Potrzebuję zaciągnąć opinii jak będzie najlepiej brzmiała Brodria w j.greckim.
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł

[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]
Odpowiedz

(23.02.2021, 18:15:41)Piotr Pawłow napisał(a): Potrzebuję zaciągnąć opinii jak będzie najlepiej brzmiała Brodria w j.greckim.

Ciężko będzie znaleźć tłumaczenie, bo to fikcyjne słowo, ale może warto poeksperymentować z grecką wersją słowa "Rosja" i na bazie tego znaleźć tłumaczenie dla słowa "Brodria"?
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Ja mam dwie propozycje:
Μπρώδρια

Πρώδρια
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
  • Piotr Pawłow
Odpowiedz

Μπρώδρια wydaje mi się lepszą nazwą. Wink 
Zresztą bardzo podobna do Polskiej.
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł

[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.