23.02.2021, 18:20:20
Jeśli Wasza Cesarska Wysokość chce z koronami, to tylko w obrządku welijskim.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
|
[Siena] Palazzo Fineschi
|
|
23.02.2021, 18:20:20
Jeśli Wasza Cesarska Wysokość chce z koronami, to tylko w obrządku welijskim.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
23.02.2021, 18:22:03
(23.02.2021, 18:18:58)Aleksandra Dostojewska napisał(a):(23.02.2021, 17:47:53)Piotr Pawłow napisał(a): Dziękuję wnusiu(?), cała rodzina Oli jest teraz też moją rodziną, a raczej nią będzie. Najdroższa, powinniśmy poczekać do następnego tygodnia określić dzień, np. środa. Rozesłać zaproszenia po całym mikroświecie, a ceremonia zaślubin może zostać przeprowadzona w rycie welijskim, a koronacji w rotryjskim lub na odwrót. W dodatku szykuję propozycję tytułu dla Ciebie. Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł ![]()
23.02.2021, 18:27:32
Proponuje wam 3 rodzaje ślubu:
Rotryjski Welijski Muzułmański(umowa prawna która zobowiązuje do czasu śmierci jednego z małżonków plus wpisany mahr)
23.02.2021, 18:28:07
E, żeby diakon zawierał ślub po pogańsku...
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
23.02.2021, 18:28:54
(23.02.2021, 18:28:07)Gagik Bagratyda napisał(a): E, żeby diakon zawierał ślub po pogańsku... Muzułmanie to Bracia, nie poganie Wasza Ekscelencjo. ![]()
23.02.2021, 18:32:31
Przecież nieochrzczeni, to jacy bracia? Jak mogą być mi braćmi, jak nie mają Boga za Ojca i Kościoła za Matkę?
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
23.02.2021, 18:37:44
(23.02.2021, 18:32:31)Gagik Bagratyda napisał(a): Przecież nieochrzczeni, to jacy bracia? Jak mogą być mi braćmi, jak nie mają Boga za Ojca i Kościoła za Matkę? Bog jest jeden ale ma różne nazwy wiec nie widzę problemu żeby np państwo młodzi spisali umowę prawna zawarcia małżeństwa która zabezpieczy pannę młoda gdyby panu młodemu szajba odbiła drogi x.abp.
23.02.2021, 18:39:06
Cytat:Mk 3,31-35Muzułmanie uważając Biblię, która jest Bożym Słowem, za Świętą Księgę i nauki Chrystusa uznają i nazywają go Mesjaszem, przy każdym wypowiedzianym imieniu Jezus modlą się słowami "pokój i błogosławieństwo Boga z nim", czyż nie są braćmi? Już fakt, że wierzą w Jedynego i żyją słowem Bożym wystarcza według mnie. ![]()
23.02.2021, 18:42:51
(23.02.2021, 18:39:06)Taddeo Piccolomini napisał(a):Cytat:Mk 3,31-35Muzułmanie uważając Biblię, która jest Bożym Słowem, za Świętą Księgę i nauki Chrystusa uznają i nazywają go Mesjaszem, przy każdym wypowiedzianym imieniu Jezus modlą się słowami "pokój i błogosławieństwo Boga z nim", czyż nie są braćmi? Już fakt, że wierzą w Jedynego i żyją słowem Bożym wystarcza według mnie. Koran uznaje znaczenie nauczania Jezusa i boskie natchnienie słów, które przekazywał. Wzywa muzułmanów do oczekiwania na ponowne przyjście Jezusa: Cytat:Jezus będzie przykładem i nauką poprzedzającą zbliżenie Ostatecznego Sądu. Strzeżcie się wątpić o jego przyjściu. Niech szatan nie sprawi abyście odrzucili tę prawdę; on jest waszym otwartym nieprzyjacielem. Skoro Jezus pokazał się wśród cudów na ziemi, rzekł do ludzi: Przychodzę objawić wam prawdę, i oświecić was w wątpliwościach waszych. Bójcie się Boga, a mojej nauki trzymajcie się. On jest moim i waszym Panem! Służcie Mu, oto jest droga zbawienia. (Koran, 43:61-64 TB tłumaczenie/interpretacja Jana Murzy Tarak Buczackiego, Warszawa 1858). Koran o ukrzyżowaniu i zmartwychwstaniu Jezusa wypowiada się następująco: Cytat:Bóg powiedział do Jezusa: zesławszy na Ciebie śmierć, wzniosę cię do Siebie, będziesz uwolnionym od niewiernych i nad nich, aż do Dnia Sądnego będą wywyższeni ci, którzy za tobą pójdą; wszyscy do Mego powrócicie Sądu, a ja wasze sprawy rozsądzać będę. (Koran, 3:48, tłum. Jan Murza Tarak Buczacki). Cytat:I rzekli [Żydzi]: skazaliśmy na śmierć Mesjasza, Jezusa Syna Marii posłańca Bożego; lecz oni go nie skazali na śmierć i nie ukrzyżowali: postać pozorna ciała zwiodła ich okrucieństwa. Ci, którzy się o to sprzeczają, zostają w samych wątpliwościach, nie oświeca ich prawdziwa nauka, a tylko sposób ich sądzenia. Oni nie zabili rzeczywiście Jezusa; Bóg go wziął do siebie, ponieważ On jest potężny i mądry. (Koran, 4:155, tłum. J.M.T.B.). W islamie Isa ibn Marjam (Jezus) jest najważniejszym zaraz po Mahomecie prorokiem. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |