Liczba postów: 308
    Liczba wątków: 67

Drodzy Bracia i Siostry w Jezusie Chrystusie.
Przybywam do Stolicy Apostolskiej po długiej podróży jako strudzony pielgrzym pragnąc ucałować marmurową posadzkę Bazyliki Laterańskiej. 
Przez długie miesiące wędrowałem po egzotycznych krainach Indii Skarlandzkich gdzie podupadłem na zdrowi. Walcząc z chorobą zwaną realiozą zacząłem wątpić czy uda się mi wrócić do życia w mikronacjach. Na szczęście miłościwy Bóg wysłuchał mych modlitw i po powrocie w do rodzimego Skarlandu w podzięce za Boże miłosierdzie postanowiłem wyruszyć w pielgrzymkę do Wiecznego Miasta. Stojąc u bram Lateranu witam Was Bracia i z całego serca błogosławię. 

Liczba postów: 989
    Liczba wątków: 43

Witam w Stolicy Pawłowej. Cieszę się że Pan powrócił.

Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji

Liczba postów: 1072
    Liczba wątków: 195

Umiłowany Synu,
Drogi Przyjacielu,
Witamy Cię w Patrymonium Świętego Pawła pełni radości z twego powrotu. Od miesięcy wyglądaliśmy wieści po Tobie i oto się zjawiasz, co napełnia nasze serce nadzieją. Ufamy, iż pozostaniesz z nami na dłużej i oddasz się służbie Kościołowi Świętemu - Matce Naszej, ad maiorem Dei gloriam.
Apostolskim Pozdrowieniem,
/-/ Sixtus IV P.M.

Jego Eminencja Albert Orański 

Wasza Świątobliwość.
Kłaniam się nisko przed Twym obliczem i zapewniam, iż pragnieniem mego serca jest utwierdzanie i szerzenie chrześcijańskiej wiary oraz służba Kościołowi Świętemu, tak jak to czyniłem wcześniej dzięki łasce Boga i Waszych poprzedników na Apostolskim Tronie. 

Liczba postów: 891
    Liczba wątków: 148

Fernando, witamy Cię ponownie na ziemiach Rotrii! Zapraszam Cię serdecznie do Florencji na dobry trunek oraz syty posiłek!

Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

Wasza Wielkoksiążęca Mość, dziękuję za zaproszenie i nie omieszkam w stosownym czasie skorzystać z Waszej gościny. Wszakże dawno nie widziałem Florencji, która przywołuje tylko dobre i miłe wspomnienia. 

Liczba postów: 1337
    Liczba wątków: 193

Witam Dostojnego z powrotem w Patrymonium św. Pawła i cieszę się z powrotu Waszej Eminencji 

Wilhelm Jan Orański-Nassau

Liczba postów: 1782
    Liczba wątków: 236

Modenę Eminencja stracił. W ogóle dużo się zmieniło. 

Drogi Bracie Severino jestem pewien, że Jego Świątobliwość miał powody by odebrać ziemie Modemy rodowi Cordoba. Nie zamierzam rozpaczać i oceniać decyzji Ojca Świętego, wszakże pozostały mi rodowe włości w Sewilli i Kordobie.