Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Siena] Palazzo Fineschi
(24.02.2021, 09:21:31)Taddeo Piccolomini napisał(a):
(23.02.2021, 23:33:04)Gagik Bagratyda napisał(a):
(23.02.2021, 23:27:18)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): A to dżihad nie był dodany do islamu później? Tak mi się coś kojarzy, ale może się mylę.

Początkowo był to rzeczywiście element nieobecny w nauczaniu Mahometa, pojawił się po ucieczce do Medyny. Niemniej fragmenty o nim traktujące stanowią integralną część Koranu.

Cytat:Nie można mówić o braterstwie ludzi różnych religii? Czy nie jesteśmy dziećmi Jedynego Ojca?
Ale chyba ma Ojciec rację - wszak przez Chrzest stajemy się dziećmi Bożymi.

Hmm... Może i racja co do kwestii braterstwa...

A z racji bycia człowiekiem, najdoskonalszym stworzeniem Bożym, nie czyni to nas pewnego rodzaju braci?
Czy może jednak można mówić raczej o byciu niejako braćmi, a nie w pełni braćmi?

Ile razy mam tłumaczyć, że brat to ktoś, kto ma z nami wspólnego ojca i/albo matkę? Nieochrzczeni nie są dziećmi Bożymi. Nie w pełni to może być brat przyrodni, ale nie ktoś, z kim nie mamy wspólnego żadnego z rodziców.

A tu się Wasza Ekscelencja zdziwi, bo sam Jan Paweł II mówił o wspólnym pochodzeniu od Abrahama.

(23.02.2021, 21:42:49)Heinz-Werner Grüner napisał(a): Do ogromnych wrót Palazzo Fineschi zapukał nazbyt młody mężczyzna o posturze sportowca. Mimo to zrobił to z taką delikatnością, że niewielu mogło to usłyszeć stojąc nawet tuż obok. Widać z boku było, że czuł się nieswojo, jakby lekko zawstydzony...
Nie czekał długo... Drzwi uchyliły się...

Witaj Grüni! Jak już jesteś to musisz zostać na dłużej w Sienie. Coś chciałbyś zjeść po nie krótkiej podróży?

Czyli Wy tu jednak serio o religii? A mówił WE, że nie... Mógłbym dać się w polemikę, ale nie uważam za stosowne rozmawiać o swojej wierze w mikronacjach. To kazdego indywidualna sprawa jak odbiera to co jest ponad nami i przede wszystkim kto...

Co chciałbym zjeść? Ano, wszystko co ziemia sieneńska najlepszego dała. Zaskocz mnie Meine Freund!
Odpowiedz

Przeszanowny, my tu rozprawiamy o fundamentach wierzeń, o dogmatach i prawidłach a nie o osobistym odczuciu wiary, przez co nie musi się Szanowny stresować czy bać. Spokojnie. Prywatnych odczuć nie wolno ruszać, bo całą konstrukcję duchową można zawalić.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
[-] 3 użytkowników lubi ten post.
  • Gagik Bagratyda, Heinz-Werner Grüner, Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

[Obrazek: 9k.png]
W poniedziałkowy poranek w Palazzo Fineschi udało mi się uchwycić na zdjęciu zieleń ogrodu pałacowego.
[Obrazek: 101005704499830101.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep
Odpowiedz

Ahhh Tadziu, śliczne zdjęcie! Dobrze widzieć pałacyk w takim ujęciu. Smile
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł

[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

(01.03.2021, 11:32:52)Taddeo Piccolomini napisał(a):
[Obrazek: 9k.png]
W poniedziałkowy poranek w Palazzo Fineschi udało mi się uchwycić na zdjęciu zieleń ogrodu pałacowego.

Do Sieny dotarła już fotografia kolorowa? W Toskanii króluje jeszcze czerń i biel Big Grin
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Wasza Wielkoksiążęca Mość,

Fotografia czarno biała, ale odbicie kolorowe. Mój przyjaciel Janusz potrafi takie cuda Big Grin
  • Aurelio de Medici y Zep
Odpowiedz

W Pałacu czynione są przygotowania do ślubu, koronacji i wesela. Tutaj jedna z przedstawionych strojów ślubnych Aleksandry i Piotra:
[Obrazek: svadebnye-tradicii-i-obychai-v-rossii-42.jpg]
  • Piotr Pawłow
Odpowiedz

(01.03.2021, 13:16:04)Taddeo Piccolomini napisał(a): W Pałacu czynione są przygotowania do ślubu, koronacji i wesela. Tutaj jedna z przedstawionych strojów ślubnych Aleksandry i Piotra:
[Obrazek: svadebnye-tradicii-i-obychai-v-rossii-42.jpg]

Ja bym postawił na typowe Carskie stroje koronacyjne, ale może Ty masz lepszy pomysł Tadziu? Smile
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł

[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]
Odpowiedz

Takie ubożuchne te stroje, niech będzie, że ufunduję co trzeba w Gamarellim. Niech to będzie ode mnie prezent.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

(01.03.2021, 13:48:14)Giovanni III napisał(a): Takie ubożuchne te stroje, niech będzie, że ufunduję co trzeba w Gamarellim. Niech to będzie ode mnie prezent.

Jej Miłość propozycje sukni z welonami dostała to i czas wyboru pozostawmy i niech zaprezentuje się w tym co będzie się podobać jej samej.

Z resztą Jego Wysokość Piotr również propozycje może przeglądać w salonie Wink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.