Liczba postów: 507
Liczba wątków: 79
03.03.2021, 23:48:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.03.2021, 23:57:38 przez Adalbertus Pronobis.)
Cytat:Wasza Świątobliwość,
Z radością przyjąłem wiadomość z Księstwa Sarmacji o umorzeniu postępowania wobec mojej osoby. Wychodzę z pustelni, aby służyć dalej Kościołowi Rotryjskiemu. Prawdą jest, że przez to wydarzenie wiele wycierpiałem, ale męczeństwo jest jednym z najważniejszych świadectw wiary. Teraz z synowskim zaufaniem poddaję się woli Waszej Świątobliwości. Niech Duch Święty oświeci umysł, aby wskazać miejsce mojego dalszego posługiwania.
Z synowskim oddaniem
(-) Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
Spełniliśmy Twoją prośbę Synu. Posyłamy Cię do Królestwa Skarlandu jako nowego arcybiskupa Walencji.
Liczba postów: 507
Liczba wątków: 79
Moją prośbą było to, aby to sam Ojciec zdecydował, gdyż wola Boża przez to przemawia. Zatem posłuszny decyzji Waszej Świątobliwość podejmę nową posługę w nowym miejscu.
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
(04.03.2021, 17:11:12)Adalbertus Pronobis napisał(a): Moją prośbą było to, aby to sam Ojciec zdecydował, gdyż wola Boża przez to przemawia. Zatem posłuszny decyzji Waszej Świątobliwość podejmę nową posługę w nowym miejscu.
Prosimy przygotować sobie nowy herb. Za niedługo odbędziemy inwestyturę.