Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Akt
Ogłaszam że Przekształcam  Cesarstwo  Niemiec na  Królestwa Prus ,I Królestwo Prus dobrowolnie się włącza w skład Najjaśniejszego Cesarstwa Nordaty I Imperium Brodryjskiego pod sławnym Panowaniem Ich Wysokości Aleksandry Izabeli  i Piotra I.
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Aleksandra Dostojewska
Odpowiedz

OŚWIADCZENIE

Powyższy Akt jako, Cesarzowa Nordaty i Caryca Najjaśniejszego Imperium Brodryjskiego uznaję i niniejszym inkorporuję Królestwo Prus w skład Cesarstwa Nordaty i Imperium Brodryjskiego.

Jednocześnie nadaję Jego Wysokości Maksymilianowi tytuł Księcia Rusobałamuckiego. 

Proszę o potwierdzenie rzeczonego Aktu podpisem Jego Wysokości Cara Imperatora i Współcesarza Małżonka Piotra.

(-) Aleksandra Izabella I 
(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion 
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae

etc... etc.. etc.

Odpowiedz

Droga Aleksandro!
Nie mogę się zgodzić na tak ostre kopie nazewnictwa realowego, a poza tym tytuł Księcia dla świeżoupieczonego mikronauty to za wiele. Uważam, że ziem Pruskich nigdy nie było i nie będzie, natomiast proponuję nadać Maxymilianowi tytuł Barona Portu Dostojewsk, aby ten wdrożył się w życie mikroświata. 

Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł

[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

(05.03.2021, 21:13:24)Piotr Pawłow napisał(a): Droga Aleksandro!
Nie mogę się zgodzić na tak ostre kopie nazewnictwa realowego, a poza tym tytuł Księcia dla świeżoupieczonego mikronauty to za wiele. Uważam, że ziem Pruskich nigdy nie było i nie będzie, natomiast proponuję nadać Maxymilianowi tytuł Barona Portu Dostojewsk, aby ten wdrożył się w życie mikroświata. 

Drogi Piotrze! 

Wobec innej sytuacji, wyraziłabym swoją dezaprobatę dla Twych słów, jednak postępowanie pana Maksymiliana utwierdza mnie w słuszności tego stanowiska. Także po zaznajomieniu się z sytuacją niemal niedziałającego Królestwa Prus, wydaję następujący dekret, licząc że w przyszłości dzięki ciężkiej pracy Pana Maximiliana i poprawie, powrócą do jego rąk żądane tytuły:

Cytat:
DEKRET

Odbiera się Maximilianowi von Stirlitz tytuł Księcia Rusobałamuckiego, zastępując go tytułem Barona Port Dostojewska i poleca protekcji oraz opiece Jego Wysokości Imperatora Małżonka Piotra. 

Likwiduje się Królestwo Pruskie, pozostawiając jednakże tytuł Królowej Prus i przenoszę go na Naszą Osobę. 

(-) Aleksandra Izabella I
(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion 
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae

etc... etc.. etc.

Odpowiedz

/-/ Piotr Konstanty Pawłow-Dostojewski von Vincis
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł

[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]
Odpowiedz

W zasadzie to mi też tytuły sprawiają przyjemność, ale jednak wolę jeśli coś za nimi idzie, bo dochodzi wówczas element satysfakcji.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Piotr Pawłow, Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.