Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Światowy Związek Filatelistyczny
Wasza Świątobliwość,
Wasze Eminencje i Ekscelencje,
Czcigodni i Szanowni,
Przeczcigodny Przyjacielu Stołu Patriarszego,

mimo wielu kontrowersji, jakie w ostatnich dniach spowodowały dyskusje w Światowym Związku Filatelistycznym postanowiłem dopisać Państwo Kościelne Rotria do tego dzieła. Jest ono dla nas wszystkich bardzo ważne i mimo odmiennych dyskursów może nam wiele to dać i pozwoli w pewien sposób rozpromować Państwo Kościelne i Kościół. Pomyślałem sobie, że warto przygotować jakieś specjalne serie znaczków pocztowych dedykowanych w Rotrii: i tak postanowiłem przygotować serię "Patriarchowie Rotrii" (idąc od Piotra do Victora) oraz serię "Bazyliki Rotrii", tak aby rozpromować nasze dziedzictwo kulturowe. W tym wątku będę prezentował naszą działalność na polu ŚZF. Ogromnie będę wdzięczny, jeśli będziecie podrzucać jakieś pomysły na znaczki (np. okolicznościowe, czy coś). Dziękuję także sekretarzowi ŚZF, Czcigodnemu Namiestnikowi Helwetykowi, za przyjęcie Rotrii w poczet członków Związku.

(-) Jan III,
Sekretarz Stanu
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
[-] 3 użytkowników lubi ten post.
  • Ametyst I Dziecię, Helwetyk, Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

(09.03.2021, 10:56:09)Giovanni III napisał(a): Pomyślałem sobie, że warto przygotować jakieś specjalne serie znaczków pocztowych dedykowanych w Rotrii: i tak postanowiłem przygotować serię "Patriarchowie Rotrii" (idąc od Piotra do Victora) oraz serię "Bazyliki Rotrii", tak aby rozpromować nasze dziedzictwo kulturowe.

(-) Jan III,
Sekretarz Stanu

Odpowiedz

Macie pocztę?
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Właśnie będę chciał utworzyć le Poste Rotriane Smile
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Chyba udało mi się wykonać pierwszy znaczek z serii: Patriarchowie Rotrii - Piotr

@Helwetyk, Ekscelencjo, prosiłbym o ocenę, czy wszystko się udało - czy coś trzeba poprawić (nie jestem specem od Photoshopa, tylko od Illustratora, więc sprawia mi czasami to spory problem przedkalibrowanie się na inny program).

[Obrazek: Piotr-Znaczek-Pocztowy.png]
† PIO DE MEDICI
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Helwetyk
Odpowiedz

Pocięty.
Odpowiedz

Już poprawion. Mea culpa.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Poczta już prawnie uregulowana. Smile Gratulujemy pomysłu i błogosławimy na dalszą działalność.
Odpowiedz

Gratuluję pomysłu, Ojcze Seniorze, z niecierpliwością będę czekał na kolejne znaczki. Smile
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Tak w ogóle to za niecały miesiąc wychodzi bialeński znaczek z innym patriarchą: https://szf.leocja.org/znaczek.php?id=57
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.