Liczba postów: 983
Liczba wątków: 88
(13.04.2021, 10:26:12)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Czy w 2018 roku nie podobnie piękna łacina? 
I właśnie, zastanawiam się, gdzie jest AAS z 2019, 2020 i bieżącego roku?
To jest z oficjalnej strony więc trzeba by poszukać.
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
(13.04.2021, 10:26:12)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Czy w 2018 roku nie podobnie piękna łacina? 
https://www.youtube.com/watch?v=Xqo1CLWn7bc
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
Dzisiaj miało miejsce bulwersujące wydarzenie. Poszedłem do sklepu po pierogi na wagę, takie do odgrzania. Miałem ogromną ochotę na ruskie, bo z pierogów to najbardziej lubię ruskie. Zaraz po nich z białym serem na słodko, a potem dopiero z kapustą i z grzybami, ze szpinakiem itd. No i poszedłem, deszcz leje, wiatr wieje, cały mokry, parasol prawie złamany. Kupiłem, choć sprzedawczynie zajęte bardziej sobą i plotkowaniem. Przychodzę do domu, odgrzewam pierogi, rozcinam i co... Z mięsem mi dała...
Czujecie to rozczarowanie, co ja?
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 983
Liczba wątków: 88
Smutne :/
A z radosnych wieści jest to, że Pontifex Emeritus dziś świętuje. Życzymy wszystkiego do dobre!
(16.04.2021, 15:01:19)Pius VII napisał(a):
[align=center]
(16.04.2021, 15:02:40)Taddeo Piccolomini napisał(a): Smutne :/
A z radosnych wieści jest to, że Pontifex Emeritus dziś świętuje. Życzymy wszystkiego do dobre!
Przebiłby Leona XIII, gdyby nadal panował i byłby najstarszym papieżem w historii.
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
(16.04.2021, 14:49:52)Janusz Zabieraj napisał(a): Dzisiaj miało miejsce bulwersujące wydarzenie. Poszedłem do sklepu po pierogi na wagę, takie do odgrzania. Miałem ogromną ochotę na ruskie, bo z pierogów to najbardziej lubię ruskie. Zaraz po nich z białym serem na słodko, a potem dopiero z kapustą i z grzybami, ze szpinakiem itd. No i poszedłem, deszcz leje, wiatr wieje, cały mokry, parasol prawie złamany. Kupiłem, choć sprzedawczynie zajęte bardziej sobą i plotkowaniem. Przychodzę do domu, odgrzewam pierogi, rozcinam i co... Z mięsem mi dała...
Czujecie to rozczarowanie, co ja?
Pamiętam jeszcze wspaniałe ruskie pierogi, które dawały świadectwo potężnej mocy. I wtedy zapragnąłem zostać smakoszem pierogów...
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Nas podczas pobytu w RON, konkretnie w Krakowie, złapała jakaś telewizja i spytała, co Prezydent Brodrii jada na śniadanie. Nie byliśmy zbyt pomysłowi, więc wspomnieliśmy o jednym z najsłynniejszych dań, czyli o pierogach ruskich. Potem zdaliśmy sobie sprawę z tego, że trafiliśmy całkiem nieźle
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 2604
Liczba wątków: 198
Dziś swoje 94. urodziny obchodzi Czcigodny Ojciec Święty Emeryt Benedykt XVI, człowiek wielkiego umysłu i serca,
człowiek, na którym wzoruję swoją posługę emerycką w Rotrii.
Odmówienie chociażby zdrowaśki w intencji Czcigodnego Jubilata nawet wskazane!
A jakie są Wasze odczucia, emocje, refleksje związane z Czcigodnym Benedyktem XVI?
Odrodzenie blichtru papiestwa. Szkoda, że to nie wróci.
|