Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
(21.04.2021, 09:50:49)Pius VII napisał(a): Zgodnie z zapowiedzią w mowie koronacyjnej, zaprosiliśmy do Stolicy Apostolskiej brata Gagika Bagratydę. Mamy nadzieję, że braterskie spotkanie pozwoli na owocną dyskusję, a tym bardziej, że pozwoli na zjednoczenie.

A tak to wyglądało w rzeczywistości: https://www.youtube.com/watch?v=RxxTQRGv4V8
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep, Gagik Bagratyda
Odpowiedz

Znów zapadła niepokojąca cisza... Czyżby wszyscy mieli pracowity tydzień? Smile
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep
Odpowiedz

Ja całą noc pracowałem i mię teraz głowa boli od wysiłku intelektualnego, a zmysły mam przytępione.
Odpowiedz

(25.04.2021, 21:00:52)Ametyst I Dziecię napisał(a): Ja całą noc pracowałem i mię teraz głowa boli od wysiłku intelektualnego, a zmysły mam przytępione.

Czyli mieliśmy rację... Patriarsza nieomylność znowu nas nie zawiodła Big Grin
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep

Odpowiedz

Ja pracuję teraz. Piszę glosę, a następnie muszę ułożyć dwa sprawdziany. Jeden dla grupy, która przeniosła z zeszłego tygodnia i jeden poprawkowy, bo mam już 19 niezdanych (a pisze jeszcze jedna grupa) i nie chce mi się ustnie tyle maglować.
Odpowiedz

Ja tam wolałem ustne, na szczęście na moich studiach miałem prawie tylko takie.
Odpowiedz

(26.04.2021, 11:44:44)Ametyst I Dziecię napisał(a): Ja tam wolałem ustne, na szczęście na moich studiach miałem prawie tylko takie.

Ja też wolałem, jak byłem po drugiej stronie biurka. Smile Niestety obecnie spotykam mało takich studentów, jak ja. Odpytywanie, by cokolwiek wyciągnąć to jest mordęga. Ludzie zatracają zdolność wypowiadania się. Musiałbym siedzieć na dyżurach godzinami, a na tym cierpi nauka. Lepiej twórczo coś napisać niż tracić czas na słuchanie żenujących wypocin. Chociaż, gdy pandemia ustanie i będę miał jakiś wykład, to zrobię ustny.
Odpowiedz

Aż tak źle jest? U mnie czasem było tak, że był wybór i większość ludzi wolało iść na pisemny.
Odpowiedz

Z nieskrywaną radością dzielimy się z Braćmi wspaniałą wiadomością. Brat Gagik Bagratyda przyjął nasze zaproszenie i zadeklarował, że przybędzie do Rotrii po wschodniej Welkanocy (czyli po 2 maja). Czcigodnemu Bratu dziękujemy za przyjęcie zaproszenia i mamy nadzieję na wspaniałe owoce braterskiego spotkania w Stolicy Apostolskiej.

[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.