27.04.2021, 16:06:03
Ja też bardzo się cieszę i mam nadzieję, że dojdzie do pojednania, kompromisu i zmiany na lepsze.
|
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
|
|
27.04.2021, 16:06:03
Ja też bardzo się cieszę i mam nadzieję, że dojdzie do pojednania, kompromisu i zmiany na lepsze.
28.04.2021, 17:36:41
Zastanawiam się nad zmianą imienia i nazwiska. Mógłbym przyjąć czarnoskóry avatar oraz imię bohatera poniższego filmiku (albo jego ojca):
28.04.2021, 17:54:52
Kali.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
![]()
28.04.2021, 22:05:16
PS. Czarni Afrykańczycy to mit, byłem raz tydzień w Afryce i większość była jak Arabowie.
![]()
29.04.2021, 14:50:54
Czekajcie, nie nadążam.
https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=...40#p349746 https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=...39#p350739 https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=1136&t=32083 Przez chwilę był pan Piechota sedewakantystą. Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci Hetman wielki i podskarbi wielki Starosta brzeskolitewski Rector Universitatis Cracoviensis
29.04.2021, 15:42:44
Dziękujemy Panu za przesłanie linków. Widzieliśmy list skierowany do nas, ale reszta treści (szczęśliwie) nas ominęła. Początkowo rozważaliśmy danie ostatniej szansy, oczywiście w sposób dalece ostrożny i powściągliwy, nawet pomimo tego, że p. Piechota wciąż zmienia tożsamości jak rękawiczki. Sytuacja uległa jednak zmianie. Przekonaliśmy się, że wciąż jest osobą niereformowalną, więc żadnej szansy w tym momencie nie będzie. Rozważymy wręcz zaostrzenie kary, bo kolejne przestępstwa się jej domagają. Tylko długa banicja może mu pomóc, aby kiedyś wrócił do nas jako jednostka zdolna do wejścia z nami we współpracę. Potrzeba dwóch lat, może trzech, pięciu... Może dziesięciu... Zastanowimy się. Na pewno potrzeba wiele czasu.
Ciekawy jest też pogląd sedewakantystyczny, który zakłada, że wszyscy następcy Sylwestra I są antypatriarchami. Śmieszny i głupi, ale ciekawy. Pius Leon I zaczął wprowadzać soborowe reformy, które zmieniły zupełnie klimat i epokę Rotrii. To ogromna zmiana, którą w naszej skali można porównać z tym, co stało się z realnym Kościołem w drugiej połowie minionego stulecia. Sedewakantyzm jest tu zatem ciekawie położoną kalką z reala. Oczywiście poglądu tego tolerować nie możemy. Odpowiemy jednak p. Piechocie na jego list i przedstawimy nasze stanowisko. Raczej go ono nie zadowoli, ale niestety - nas jego notoryczne łamanie wszelkich norm również nie zadowala. Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc. ![]()
29.04.2021, 16:28:11
W Księstwie Sarmacji pisał mi, że się nawrócił. Chyba przed ogłoszeniem się sedewakantystą albo już po. Ja napiszę list pasterski ostrzegający przed nim.
29.04.2021, 21:00:03
![]()
01.05.2021, 15:47:02
Niech się święci pierw... wspomnienie św. Józefa Rzemieślnika!
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc. ![]() |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |