Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Wszystkie moje obrazki zginęły. Miałem na portalu funkyimg.
Odpowiedz

Musimy koniecznie znaleźć jakieś rozwiązanie, bo ten problem wraca od czasu do czasu i jest bardzo dokuczliwy. Czy w ogóle byłoby możliwe stworzenie "prywatnego" mini-hostingu na nasz własny użytek? Może to pozwoliłoby zaradzić.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

grafiki można trzymać na imgur lub na serwerze Rotryjskim. Wtedy tak długo jak będzie Rotria grafiki będą. Smile  Wink
Odpowiedz

Ale to problem wgrywać. Ja nie umiem.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep
Odpowiedz

Na pewno jest tu ktoś z dostępem do serwera i umiejętnością wgrania plików, obrazów. Smile
Jeśli zaś duchowni chcieliby to mogę grafiki z podpisów, czyli herby wgrać na serwer Skarlandu oraz Rzeczpospolitej. Dzięki temu w tamtych miejscach będą one już zabezpieczone. Big Grin
Odpowiedz

Jestem zły, bo wielu obrazków nie odzyskam. Np. tych z mojej baronii. Czy patriarszych dokumentów.
Odpowiedz

A próbował eminencja poprzez Web Archiwa?

Historia stron - archiwalne wersje stron www z archiwum Internetu Tu wprowadzamy link do danego, pliku lub strony i sprawdzamy czy jest w zbiorze.
Ja klikam często 2 opcje, lecz chyba można też próbować 1. Wink Wink

Przy okazji polecam zainstalować sobie wtyczkę do Google Chrome (działa także na Microsoft Edge). Wtyczka nazywa się Save To The Wayback Machine. Po zainstalowaniu, klikamy w górnym prawym rogu, (gdzie zwykle wyświetlają się ikonki rozszerzeń chroma) na ikonkę i pokazuje się małe okienko z informacją z jakiego okresu, z dnia dana strona jest zapisana właśnie w tych archiwach. Jest także kafelek "Archive page", po kliknięciu archiwizuje się na stronie, dzięki temu zostanie dla potomnych. Smile Wink
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep, Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Przecież od tego jest Kustosz. Tam jest sporo miejsca. Ewentualnie zainstalujcie sobie skrypt galerii, mamy takie samo forum i u nas w Bialenii to świetnie działa.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

(27.06.2021, 20:16:20)Ametyst I Dziecię napisał(a): Przecież od tego jest Kustosz. Tam jest sporo miejsca. Ewentualnie zainstalujcie sobie skrypt galerii, mamy takie samo forum i u nas w Bialenii to świetnie działa.

Można i tak. Smile
Odpowiedz

Ja się na tym nie znam.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.