Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Ach tym, aktorem. Myślałem, że którymś z szanownych Rotrów.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

To ja tylko kiedyś z papą Mancinim i to nawet kilkukrotnie. W pewnym sensie dzielimy aktualnie katedrę.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

To ja miałem tylko okazję spotkać się z Eminencją Cesare, ale to było dawno i nieprawda.

Często widziałem się z Ekscelencją @Adalbertus Pronobis, notabene muszę go odwiedzić. Daleko nie mam.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Kiedyś miałem Was nawiedzić w sobotę jak byłem w Gdyni, ale w sumie dobrze się stało, bo głupie towarzystwo wtedy miałem.
Odpowiedz

Kiedyś trzeba się spotkać Smile Mamy nadzieję, że któregoś lata uda nam się spotkać w większej grupie, albo przynajmniej z kimś z Rotrii.
Znowu przepraszamy za nieobecność, ale wiele realnych i szalenie ważnych spraw zaprząta nam myśli. Obiecujemy, że pontyfikat skończymy przyzwoicie Smile
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

To może jakaś celebra, audiencja, akcja? Nudno się robi.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Będzie niebawem audiencja połączona z wydaniem encykliki. Później mamy w planach pielgrzymki do Toskanii, Antwerpii i (może wreszcie się uda Big Grin) do Bialenii.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Moi myly,

czas rubasznego leniuszkowania się skończył. Czas wziąć się do pracy! Czy tego chcemy, czy nie! Rotria na nas czeka.

Niech naszym hymnem stanie się ta pieśń, a dobry Bóg nam dopomoga! Powróćcie, których męczy Głódź głód lenistwo!

† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Jestem cały czas, choć realizuję misję pasterską według wskazań brata Bagratydy, działając zasadniczo w swojej diecezji w Księstwie Sarmacji. Niemniej mam następujące plany:
1. Zrewitalizować utracone swoje obrazki.
2. Założyć klasztor Zakonu Izydorianów na terenie swojego lenna w Wielkim Księstwie Toskanii i rozwijać go narracyjnie. Wszystko zależy od tego, kiedy otrzymam dział na forum w macierzystej siedzibie Zakonu w Królestwie Hasselandu. Wtedy wydam odpowiednie dokumenty.

Nasze podstawowe zadanie to ściągnąć świeżą krew. My starzy możemy tylko służyć radą, ale nie ciągnąć to wszystko.
Odpowiedz

Ja wczoraj bardzo intensywnie pracowałem nad rytem wolnogradzkim. Jego Świątobliwość widział zdjęcia.

A propos: gorąco zapraszam wszystkich przedstawicieli Kościoła do udziału w debacie naukowej, której przedmiotem są religie obecne na terenie Republiki Bialeńskiej. Tak swoją drogą to wpadł mi do głowy pomysł, aby na UR podyskutować o mniejszościach religijnych w Rotrii i ich roli.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.