08.07.2021, 15:58:23
Ach tym, aktorem. Myślałem, że którymś z szanownych Rotrów.
† PIO DE MEDICI
![[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]](https://zapodaj.net/images/7920e885f2f0e.png)
|
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
|
|
08.07.2021, 15:58:23
Ach tym, aktorem. Myślałem, że którymś z szanownych Rotrów.
† PIO DE MEDICI
![]()
08.07.2021, 23:26:58
To ja tylko kiedyś z papą Mancinim i to nawet kilkukrotnie. W pewnym sensie dzielimy aktualnie katedrę.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
![]()
09.07.2021, 20:14:13
To ja miałem tylko okazję spotkać się z Eminencją Cesare, ale to było dawno i nieprawda.
Często widziałem się z Ekscelencją @Adalbertus Pronobis, notabene muszę go odwiedzić. Daleko nie mam. † PIO DE MEDICI
![]()
09.07.2021, 22:02:18
Kiedyś miałem Was nawiedzić w sobotę jak byłem w Gdyni, ale w sumie dobrze się stało, bo głupie towarzystwo wtedy miałem.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
![]()
10.07.2021, 22:30:43
Kiedyś trzeba się spotkać
Mamy nadzieję, że któregoś lata uda nam się spotkać w większej grupie, albo przynajmniej z kimś z Rotrii. Znowu przepraszamy za nieobecność, ale wiele realnych i szalenie ważnych spraw zaprząta nam myśli. Obiecujemy, że pontyfikat skończymy przyzwoicie
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc. ![]()
11.07.2021, 14:29:33
Będzie niebawem audiencja połączona z wydaniem encykliki. Później mamy w planach pielgrzymki do Toskanii, Antwerpii i (może wreszcie się uda
) do Bialenii.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc. ![]()
23.07.2021, 14:05:31
Moi myly,
czas rubasznego leniuszkowania się skończył. Czas wziąć się do pracy! Czy tego chcemy, czy nie! Rotria na nas czeka. Niech naszym hymnem stanie się ta pieśń, a dobry Bóg nam dopomoga! Powróćcie, których męczy Głódź głód lenistwo! † PIO DE MEDICI
![]()
23.07.2021, 15:48:57
Jestem cały czas, choć realizuję misję pasterską według wskazań brata Bagratydy, działając zasadniczo w swojej diecezji w Księstwie Sarmacji. Niemniej mam następujące plany:
1. Zrewitalizować utracone swoje obrazki. 2. Założyć klasztor Zakonu Izydorianów na terenie swojego lenna w Wielkim Księstwie Toskanii i rozwijać go narracyjnie. Wszystko zależy od tego, kiedy otrzymam dział na forum w macierzystej siedzibie Zakonu w Królestwie Hasselandu. Wtedy wydam odpowiednie dokumenty. Nasze podstawowe zadanie to ściągnąć świeżą krew. My starzy możemy tylko służyć radą, ale nie ciągnąć to wszystko.
23.07.2021, 18:37:34
Ja wczoraj bardzo intensywnie pracowałem nad rytem wolnogradzkim. Jego Świątobliwość widział zdjęcia.
A propos: gorąco zapraszam wszystkich przedstawicieli Kościoła do udziału w debacie naukowej, której przedmiotem są religie obecne na terenie Republiki Bialeńskiej. Tak swoją drogą to wpadł mi do głowy pomysł, aby na UR podyskutować o mniejszościach religijnych w Rotrii i ich roli. Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
![]() |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |