Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
W ogóle gdyby ktoś z Was był w drugiej połowie miesiąca w Srakowie to zapraszam na fajną wystawę mojego znajomego:
https://www.facebook.com/events/11195044...f=newsfeed
Część eksponatów miałem nawet na sobie, kto widział ten wie.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Ja od dawna nie mogę się do Krakowa wybrać, ale jak mi się uda, to kto ma wiedzieć, będzie wiedział
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Miguel de Catalan
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
http://forum.rotria.pl/showthread.php?ti...6#pid15656
Tradycyjnie, zaktualizowałem prowadzone przeze mnie statystyki. Zapraszam do zapoznania się ze zmianami, które nastały po pontyfikacie Piusa VII oraz po konklawe, które obrało Benedykta II.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 154
Liczba wątków: 10
Ciekawie brzmi określenie niewola Skarlandzko-niderlandzka.
Właśnie zorientowałem się, że całkiem niedawno, bo 5 sierpnia, przeoczyłem czwartą rocznicę istnienia mojej postaci i jednocześnie czwartą rocznicę pojawienia się w Rotrii. 8 sierpnia to już czterolecie v-kapłaństwa. Czas jednak leci niezwykle szybko

Cieszę się, że w okolicach moich rocznic pojawili się w Rotrii nowi księża, bo to chyba najlepszy możliwy prezent. Wam również kolejne lata w Patrymonium miną bardzo szybko i bardzo możliwe (tak było i jest w moim wypadku), że będą to lata wspaniałe, pełne niezwykłych przygód i doświadczeń. Rotria to naprawdę wyjątkowa społeczność i wyjątkowe dzieło. Bardzo się cieszę, że tu trafiłem
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
Ja za 3 dni mam siedmiolecie.
Liczba postów: 336
Liczba wątków: 14
Zatem wszystkiego najlepszego!
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
21., a Brat Pio 29 lipca 2013 roku, to nasze daty zamieszkania w Rotrii. Zastanawiające jest to, że wszyscy najstarsi stażem rotryjczycy przybyli do Stolicy Pawłowej właśnie w wakacje.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
Ja bym przybył z parę lat wcześniej, ale forum wydawało mi się za skomplikowane. A mogłem się zarejestrować, popytać.
Ja gościłem tu jeszcze w 2013/2014 r., bodajże w maju. Tamta postać zniknęła w naturalny sposób, ale nie została uśmiercona, więc jeśli ktoś chce oskarżać mnie o klonerstwo, to poniekąd ma podstawy

Również w kwietniu 2017 r. zarejestrowałem się w Rotrii, ale wówczas nie doczekałem się aktywacji konta i ostatecznie rozwinąłem skrzydła jako Aurelio Bentini/Castiglioni/de Medici y Zep.
Pierwszy raz usłyszałem o Rotrii chyba w 2012 r. i od tamtej pory nigdy o niej nie zapomniałem. Za rok minie już cała dekada, odkąd Rotria jest częścią moich myśli