Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Młody papież
Czy ktoś ogląda ten serial? Jakie wrażenia? Mnie trudno je wyrazić.
Odpowiedz

Ciekawy, naprawdę ciekawy. Warto oglądać uważnie i wyciągać różne wnioski.
Prześwietny Hrabia Księstwa Sarmacji
Hrabia Bracciano w Państwie Kościelnym Rotria
Wojewoda kijowski w Rzeczpospolitej Obojga Narodów
Pułkownik, dowódca Dywizji Zaporoskiej
[Obrazek: 2k8hV.png]
Odpowiedz

Na razie widziałem pierwszy odcinek, ale zapowiada się bardzo dobrze. Warto zobaczyć - polityka (i parę innych ważnych rzeczy) ukazana w krzywym zwierciadle.
Odpowiedz

Gdzie to nadają i o czym to jest?
[Obrazek: 101005704499830566.jpg]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

Na HBO, o specyficznym papieżu, z którym w niektórych sprawach w pełni się zgodzę.
Odpowiedz

Witam
Przesyłam recenzję na temat tego filmu

http://www.newsweek.pl/kultura/-mlody-pa...041,1.html
Jego Eminencja
Andream kardynał von Salza

Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Wielki Mistrz Zakonu Rycerskiego Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie

[Obrazek: 2U78e.png]
Odpowiedz

Nie mam w domu HBO więc musiałbym oglądać pirata online Tongue Może się skuszę jak wyjdzie na DVD, bo bardzo lubię Jude Law'a  no i tematyka oczywiście ciekawa. Choć z tego co widziałem trailery to reklamowali go trochę jako taki szokujący i obrazoburczy, ale z relacji znajomych na facebooku widziałem że to tylko taka metoda promocji, a naprawdę to nie jest specjalnie skandalizujący. Jaka jest wasza opinia?
/-/ brat Μακαρηος 
Archimandryta Zakonu Bazylianów

GG: 57248945
Odpowiedz

Mnie się podoba, choć głównego bohatera trudno mi ocenić. Polecam szczególnie słowa Piusa XIII do Ester z odcinka 5: "Kocham Boga, bo kochanie ludzi jest tak bolesne".
Odpowiedz

Jasne że oglądam. Po tych kilku odcinkach stwierdziłem, że jedynym co może nas jeszcze zaskoczyć na tym świecie po wyborach w Ameryce, jest wybór właśnie takiego "Lenniego" (jak zwykła mówić siostra Mary) na Stolicę Piotrową Big Grin
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

Ja chciałbym, żeby papież przywrócił kiedyś Kościół do stanu sprzed 1958 r. Najlepszym wyborem byłby obecnie kard. Burke lub ewentualnie kard. Pell.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.