Liczba postów: 154
Liczba wątków: 10
Cytat:II SPIS POWSZECHNY
KAPŁANÓW ROTRYSJKICH
Kongregacja ds. Kościołów i Duchowieństwa postanawia przeprowadzić obowiązkowy II Powszechny Spis Duchowieństwa. Spis ten ma na celu stworzyć aktualną listę diakonów, prezbiterów i biskupów, posługujących w Kościele Rotryjskim aby można było zorientować się co zmieniło się od poprzedniego spisu a także aby nieco pobudzić naszych kapłanów. W związku z tym wzywam całe duchowieństwo do spisu.
W spisie ma być podane imię i nazwisko, stopień nominacji, Przynależność do zakonu (jeśli dotyczy), miejsce posługi, sprawowane urzędy kościelne, sprawowane urzędy świeckie oraz opis przeprowadzonej działalność na rzecz Kościoła lub Państwa (opcjonalne).
Spis potrwa do 11 X 2021, do tego dnia wszyscy duchowni są zobowiązani do nadesłania danych w tym wątku!
Cytat:Wzór
Imię i nazwisko:
Stopień nominacji kapłańskiej:
Przynależność do zakony (jeśli jest):
Miejsce lub miejsca posługi:
Sprawowane urzędy Kościelne:
Sprawowane urzędy świeckie:
Opis działalności:
(-) JE Enrique Sanchez Oviedo,
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Krzysztof Windsor
Liczba postów: 114
Liczba wątków: 8
27.09.2021, 16:02:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.09.2021, 18:25:27 przez Krzysztof Windsor.)
Imię i nazwisko: Krzysztof Windsor
Stopień nominacji kapłańskiej: prezbiter
Przynależność do zakony (jeśli jest): Zakon Św. Izydora
Miejsce lub miejsca posługi: Haselland, Księstwo Sarmacji
Sprawowane urzędy Kościelne: Wikariusz Generalny Diecezji Angemonckiej ; proboszcz parafii katedralnej pw. św. Łucji i Aleksego Falconieri w Angemont, Prepozyt Kapituły Katedralnej pw. św. Łucji i Aleksego Flaconeri w Angemont
Sprawowane urzędy świeckie: Dyrektor SOBOS w Księstwie Sarmacji, Sekretarz Partii Nowe Jutro
Opis działalności:-
dr szt. net. Krzysztof Windsor - Windsachen
HM Konig af Voxland
Głowa Kościoła Powszechnego Pollinu
Arcybiskup Grodziski
Liczba postów: 3211
Liczba wątków: 402
Imię i nazwisko: Aurelio Lorenzo Carlo de Medici y Zep
Stopień nominacji kapłańskiej: biskup
Przynależność do zakony (jeśli jest): formalnie brak, wciąż czuję się jednak związany z dawnym Towarzystwem Jezusowym
Miejsce lub miejsca posługi: Państwo Kościelne Rotria, Wielkie Księstwo Toskanii
Sprawowane urzędy Kościelne: Kamerling Stolicy Świętej
Sprawowane urzędy świeckie: Wielki i Arcykatolicki Książę Toskanii; Książę Florencji, Książę Dalmacji, Markiz Livorno, Hrabia Bibione, Baron Lucca, Baron Veglia e Cherso, Pan na włościach Dicomano, Ragusa, Pelago, Pistoia etc., etc.
Opis działalności: Ażeby spisowej tradycji stało się zadość, muszę rzec - jaki koń jest, każdy widzi. Aktualnie zajmuję się robieniem niczego, spaniem, jedzeniem i piciem wina oraz paleniem fajki, a w przerwach od tych zajmujących ciężkich robót katorżniczych przekonuję wszystkich, że Rotria z tego kryzysu jakoś wyjdzie. W Rotrii działam od 2017 r. (wtedy też zostałem diakonem i prezbiterem), od maja 2018 r. jestem biskupem, a od stycznia 2019 r. kardynałem. Trzykrotnie obejmowałem urząd patriarszy, najrozmaitsze stolice biskupie w całym mikroświecie, byłem Generałem Towarzystwa Jezusowego, wielokrotnym elektorem na konklawe, pełniłem niezliczone urzędy świeckie w Rotrii i za granicą, słowem - i ja mu wtedy mówię takiego męża stanu to nigdzie nie znajdziecie.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR
Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.
Liczba postów: 3156
Liczba wątków: 295
Imię i nazwisko: Janusz Adam Zabieraj
Stopień nominacji kapłańskiej: episkopat
Przynależność do zakonu (jeśli jest): Zakon Świętego Izydora (OSI)
Miejsce lub miejsca posługi: Państwo Kościelne Rotria, Wielkie Księstwo Toskanii, Księstwo Sarmacji
Sprawowane urzędy Kościelne: Prefekt Kongregacji Świętej i Powszechnej Inkwizycji, Biskup Angemont (Prymas Królestwa Hasselandu i całej Sarmacji); Generał Zakonu Świętego Izydora i Opiekun Pustelni św. Efrema Syryjczyka
Sprawowane urzędy świeckie: Kanclerz i Rektor Akademii Neksjalistycznej w Księstwie Sarmacji
Opis działalności: Jeszcze niedawno aktywnie działałem w Księstwie Sarmacji na niwie politycznej (poseł na Sejm, minister, Asesor Trybunału Koronnego), obecnie z powodu zaawansowanej realiozy skupiam się wyłącznie na posłudze duchownej. Zamierzam zająć się rozwojem swojej diecezji, Zakonu Świętego Izydora oraz pracą naukową na AN i UR. Jestem gotowy do pomocy wszystkim duchownym rotryjskim np. przy sprawowaniu ceremonii. Niestety sił coraz mniej. Niemniej jako starzec nadal pragnę pełnić posługę biskupa w Sarmacji. Z mikronacji nie odejdę nigdy, lecz mogę być mało aktywny.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
Liczba postów: 2751
Liczba wątków: 258
Imię i nazwisko: Benedykt II (Mikołaj Stefan Dreder)
Stopień nominacji kapłańskiej: episkopat
Przynależność do zakonu (jeśli jest): nd.
Miejsce lub miejsca posługi: Państwo Kościelne Rotria
Sprawowane urzędy Kościelne: Patriarcha i Biskup Rotrii
Sprawowane urzędy świeckie: Wielki Książę Antwerpii
Opis działalności: Czterokrotny Patriarcha, najstarszy mieszkaniec Państwa Kościelnego, najstarszy inwestyturą biskup, wielokrotny konsekrator oraz spoiwo łączące I, II i III Rotrię w sukcesji apostolskiej, szanowany historyk i kronikarz dziejów Państwa i Kościoła Rotryjskiego. Wieloletni Dziekan Kolegium Kardynalskiego, wielokrotny elektor w czasie Konklawe, kilkukrotny prefekt kurialny oraz Wikariusz Generalny.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 154
Liczba wątków: 10
Cytat:Imię i nazwisko: Enrique Sanchez Oviedo
Stopień nominacji kapłańskiej: biskup
Przynależność do zakony (jeśli jest): Zakon Św. Izydora
Miejsce lub miejsca posługi: Królestwo Skarlandu, Rotria
Sprawowane urzędy Kościelne: Wikariusz Generalny Stolicy Apostolskiej ; Tytularny Biskup Paryża, Legat Patriarszy w Archidiecezji Walenckiej pełniący obowiązki Prymasa Skarlandu ; Prefekt kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa.
Sprawowane urzędy świeckie: brak
Opis działalności: W mikronacjach od 16 maja 2019 roku. Duchowny od czerwca 2019 roku. Powrót do mikronacji w lutym 2021 roku. Ponownie duchowny od marca 2021. Od sierpnia 2021, Wikariusz Generalny, Biskup, oraz Legat Patriarszy w Skarlandzie.
Liczba postów: 2892
Liczba wątków: 215
Imię i nazwisko: Pio Maria de Medici;
Stopień nominacji kapłańskiej: biskup;
Przynależność do zakony (jeśli jest): brak;
Miejsce lub miejsca posługi: Państwo Kościelne Rotria, Marchia Monte Cassino, Marchia Genua w Bialenii;
Sprawowane urzędy Kościelne: Słaby Sekretarz Stanu;
Sprawowane urzędy świeckie: Markiz Monte Cassino; a zarazem najsroższy kardynał-patriarcha w historii; konserwatysta-tradycjonalista, zwyczaje świętsze dla mnie niż 613 micw dla ortodyksyjnego Żyda; człowiek z pancerza z zasadą, że tego pancerza nikt nie przebije; z natury i zamiłowania wojownik i miłośnik wszelkiej sztuki wojennej - taktyk wielu bitew i wojen (wszak to ja, jako Karol II zająłem Rotrię), a jako Sekretarz Stanu wojskowo zwyciężyłem w walce z obecnym Patriarchą. Miłośnik braku rewolucyjnych zmian, ale otwarty na dialog - o ile rozmówca przebije się przez pancerz. Nałogowy pijacz koniaków i palacz cygar.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae
|