Liczba postów: 65
Liczba wątków: 5
Dlaczego Wasza Eminencja uważa, że stan Kościoła był lepszy przed 1958 niż dziś?
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
Bo był prawdziwie katolicki, a Bóg traktowany jako Bóg, a nie Superman-Przyjaciel, który wszystko toleruje i wybacza nawet jak nie żałujesz za grzechy. Był strażnikiem doktryny i zwalczał herezje, a nie uważał, że heretycy go ubogacili. Bo Msza była Mszą, a nie ucztą. I takie tam inne.
PS Nie Eminencja, a zwykły ksiądz.
PS 2 Wilhelmie a pamiętasz może czy x. Gutierez też był sierotą? Dlaczego Lenny tak go docenił, że mianował kardynałem i posłał do USA w sprawie pedofilii?
Liczba postów: 65
Liczba wątków: 5
(13.11.2016, 22:46:57)Severino Castiglioni-Faradobus link napisał(a):Bóg traktowany jako Bóg, a nie Superman-Przyjaciel, który wszystko toleruje i wybacza nawet jak nie żałujesz za grzechy.
Głównie protestanci tak postrzegają Boga.
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
Dobre jak chleb.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Liczba postów: 989
Liczba wątków: 43
Wielki Mistrz ma racje.
Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
(13.11.2016, 22:46:57)Severino Castiglioni-Faradobus link napisał(a):PS 2 Wilhelmie a pamiętasz może czy x. Gutierez też był sierotą? Dlaczego Lenny tak go docenił, że mianował kardynałem i posłał do USA w sprawie pedofilii?
Dziecko Drogie, nie spojleruj okrutnie. Zostawiłem sobie ostatnie odcinki do czasu, gdy mój lokator do nich dotrwa, aby móc wspólnie się nimi cieszyć.
Liczba postów: 1337
Liczba wątków: 193
Nie wiem jak was, ale w mnie po prostu dobija dobór muzyki w niektórych momentach
Wilhelm Jan Orański-Nassau
Najbardziej lubię scenę z I'm sexy and I know it.
Liczba postów: 989
Liczba wątków: 43
Do filmu o papieżu to ta piosenka strasznie pasuje.
Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
Najlepsza jest ta przy czołówce, no i Nada.

Serial trochę marnuje swój potencjał. Napisałbym lepszy scenariusz. Płaczę ze śmiechu przy scenach, w których Voilleo okazuje miłość do Napoli.
Btw., gdybym został papieżem, zrobiłbym najprawdopodobniej wiele rzeczy tak samo jak Pius XIII (np. NFRR wyparłaby NOM z dnia na dzień), tylko pokazywałbym się normalnie publicznie wiernym.