Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Młody papież
Dlaczego Wasza Eminencja uważa, że stan Kościoła był lepszy przed 1958 niż dziś?
Odpowiedz

Bo był prawdziwie katolicki, a Bóg traktowany jako Bóg, a nie Superman-Przyjaciel, który wszystko toleruje i wybacza nawet jak nie żałujesz za grzechy. Był strażnikiem doktryny i zwalczał herezje, a nie uważał, że heretycy go ubogacili. Bo Msza była Mszą, a nie ucztą. I takie tam inne.

PS Nie Eminencja, a zwykły ksiądz. Smile

PS 2 Wilhelmie a pamiętasz może czy x. Gutierez też był sierotą? Dlaczego Lenny tak go docenił, że mianował kardynałem i posłał do USA w sprawie pedofilii?
Odpowiedz

(13.11.2016, 22:46:57)Severino Castiglioni-Faradobus link napisał(a):Bóg traktowany jako Bóg, a nie Superman-Przyjaciel, który wszystko toleruje i wybacza nawet jak nie żałujesz za grzechy.
Głównie protestanci tak postrzegają Boga.
Odpowiedz

Dobre jak chleb.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Wielki Mistrz ma racje.
[Obrazek: 101005704499830566.jpg]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

(13.11.2016, 22:46:57)Severino Castiglioni-Faradobus link napisał(a):PS 2 Wilhelmie a pamiętasz może czy x. Gutierez też był sierotą? Dlaczego Lenny tak go docenił, że mianował kardynałem i posłał do USA w sprawie pedofilii?

Dziecko Drogie, nie spojleruj okrutnie. Zostawiłem sobie ostatnie odcinki do czasu, gdy mój lokator do nich dotrwa, aby móc wspólnie się nimi cieszyć.
Odpowiedz

Nie wiem jak was, ale w mnie po prostu dobija dobór muzyki w niektórych momentach Wink
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

Najbardziej lubię scenę z I'm sexy and I know it.
Odpowiedz

Do filmu o papieżu to ta piosenka strasznie pasuje. Big Grin
[Obrazek: 101005704499830566.jpg]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

Najlepsza jest ta przy czołówce, no i Nada. Smile Serial trochę marnuje swój potencjał. Napisałbym lepszy scenariusz. Płaczę ze śmiechu przy scenach, w których Voilleo okazuje miłość do Napoli.

Btw., gdybym został papieżem, zrobiłbym najprawdopodobniej wiele rzeczy tak samo jak Pius XIII (np. NFRR wyparłaby NOM z dnia na dzień), tylko pokazywałbym się normalnie publicznie wiernym. Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.