Liczba postów: 413
Liczba wątków: 24
(09.11.2021, 12:11:40)Janusz Zabieraj napisał(a): Także Stasiu (@Stanisław Dmowski ) - możemy się umawiać. ;)
Przypomniała mi się sytuacja z poprzedniego okresu mojej posługi, gdy sprawując przywództwo nad swoją ojczyzną zostało mi uświadomione, że takie funkcje kolidują z odbywaniem posługi na rzecz Kościoła i nie jest to miłe widziane. Tak się złożyło, że znowu mocniej zaangażowałem się w istnienie mikronacji, w której zaczynałem swoją mikronacyjną przygodę, więc ryzyko denuncjacji do inkwizycji wzrosło. Poczekam na pojawienie się patriarchy, być może uda się wystarać o dyspensę w tej kwestii.
Jeśli nie, podaruję sobie. W zderzeniu ojczyzny i Rotrii, oczywistym jest wybór ojczyzny. Tam zaczynałem, święciłem największe triumfy, poznałem wszystko od podszewki i mam do kogo gębę otworzyć. Ta ostatnia rzecz jest chyba najistotniejsza. Mikronacja to dla mnie niekończąca się rozmowa o mydle i powidle, wspólnota i przyjaźń ją spajająca. :)
Liczba postów: 507
Liczba wątków: 79
Rotaria nie upadnie, Rotria przetrwa, Rotria ważna dla nas jest. Niech żyje Rotria!!!
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
Liczba postów: 903
Liczba wątków: 18
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Liczba postów: 2604
Liczba wątków: 198
Może w końcu jest czas, aby zamiast rzucać w siebie tekstami z epoki wziąć się do pracy? Wielebny Gagiku, czy jest Wielebny gotów przyjąć propozycję pracy w Rotrii? Dla jej dobra, na którym Wielebnemu przecież zależy.
Liczba postów: 903
Liczba wątków: 18
(14.11.2021, 21:16:17)Pio Maria de Medici napisał(a): Może w końcu jest czas, aby zamiast rzucać w siebie tekstami z epoki wziąć się do pracy? Wielebny Gagiku, czy jest Wielebny gotów przyjąć propozycję pracy w Rotrii? Dla jej dobra, na którym Wielebnemu przecież zależy.
Szczerze mówiąc na dobru Rotrii nieszczególnie mi zależy. Na dobru wiernych - co innego. Jeśli będzie ono tego wymagało, będę prosił o zgodę na mój powrót. Nie wiem jednak jeszcze, czy nie mogę o nie skuteczniej zabiegać w inny sposób. Sądzę, że sprawa rozstrzygnie się w ciągu najbliższych dwu miesięcy (najwyżej) i niewykluczone, że przed upływem tego czasu ugnę karku. Na razie jednak pracuję gdzie indziej.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Liczba postów: 1130
Liczba wątków: 8
Co Panowie uważają na temat kultury Japonii samurajów ?
Jego Eminencja
Andrew Kardynał von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Regent Monarchii Austro-Węgier
Liczba postów: 336
Liczba wątków: 14
Dla mnie kultura japońska, samurajów jest innym światem.

Jest ciekawa i intrygująca, trochę tajemnicza jednak dla mnie obca.
Liczba postów: 1130
Liczba wątków: 8
Jeśli ciekawości intrygująca rocznie jest Pan zainteresowany ją poznać
Jego Eminencja
Andrew Kardynał von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Regent Monarchii Austro-Węgier
Liczba postów: 413
Liczba wątków: 24
Jak już kard. Zabieraj nie upomina się o dawno miniony termin do możliwości wprowadzenia regencji to znak, że naprawdę nie jest dobrze...
Liczba postów: 507
Liczba wątków: 79
Jeszcze Rotria nie zgonęła, póki Wy żyjecie...
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII