Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
(09.12.2021, 13:48:22)Ametyst I Dziecię napisał(a): Ostatnio miałem ciekawą dyskusję o słynnym zdjęciu z rzekomego albumu Paetza i doszliśmy do wniosku, że trzeba do tych rewelacji podchodzić ostrożnie. Montini, podobnie jak na przykład Pius XII, to był jeszcze przedstawiciel tej starej, kościelnej wierchuszki - wychowany w określony sposób, przywykły do określonych standardów, co pozwala wątpić w to fotografowanie się w kąpielówkach..

To znaczy, że jak się kąpał? Bez kąpielówek? Czy po prostu uważał, żeby go nie złapano w takim stroju. Nam Paweł VI jest bliski z tym, że uważał się za człowieka rozdartego, któremu trudno było podejmować decyzję, który tego nie lubił.
Odpowiedz

Raczej to drugie, bo obiegowa plota jest taka, że on sobie z Paetzem wręcz robił sesję na plaży.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

(06.12.2021, 16:25:49)Ametyst I Dziecię napisał(a): Mam w planach małe sympozjum dotyczące koron rangowych, które - jak zauważyłem - często w mikronacjach są używane niekonsekwentnie.

Dzisiaj wygłosiłem krótką prelekcję w nowo powstałej bialeńskiej katedrze NPH. Niebawem będę chciał coś podobnego zaproponować w Rotrii - to znaczy ujednolicenie i skorygowanie systemu koron rangowych oraz innych zasad heraldyki, a także (docelowo) stworzenie profesjonalnego herbarza.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

W Bizancjum powinni zrobić sobie telewizję w tym stylu:

• Miguel de Catalan
Odpowiedz

Byłoby ciekawie. Big Grin
Odpowiedz

W realu złapała nas rwa kulszowa. I to silna jak nigdy. Że akurat nie mamy pod ręką diclofenacu. Iść po schodach się nie da... A w poniedziałek do pracy.
  • Miguel de Catalan
Odpowiedz

Ojjjj... Powrotu do zdrowia szybkiego życzę w takim razie !
dr szt. Krzysztof Windsor 
HKH Konigprins, Prins af Dravsk
Kardynał Kościoła Powszechnego Pollinu 
Arcybiskup Grodziski
[Obrazek: 100784713014182249.png]
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Miguel de Catalan, Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

(11.12.2021, 23:23:45)Leon IV napisał(a): W realu złapała nas rwa kulszowa. I to silna jak nigdy. Że akurat nie mamy pod ręką diclofenacu. Iść po schodach się nie da... A w poniedziałek do pracy.

A ćwiczycie? Ćwiczenia i aktywność fizyczna są ważne. Na razie, pozostaje życzyć dobrego odpoczynku oraz zniknięcia bólu.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

(12.12.2021, 00:46:30)Michał Jerzy Potocki napisał(a):
(11.12.2021, 23:23:45)Leon IV napisał(a): W realu złapała nas rwa kulszowa. I to silna jak nigdy. Że akurat nie mamy pod ręką diclofenacu. Iść po schodach się nie da... A w poniedziałek do pracy.

A ćwiczycie? Ćwiczenia i aktywność fizyczna są ważne. Na razie, pozostaje życzyć dobrego odpoczynku oraz zniknięcia bólu.

Jak jest ciepło (wiosna, lato, jesień) to biegamy na świeżym powietrzu. Obecnie codziennie w tygodniu godzina na siłowni (bieżnia i później maszyny). Może to z przetrenowania, choć dzisiaj sieknęło, a byliśmy wczoraj na treningu.
Odpowiedz

Zdrowia. Zdrowia i jeszcze raz zdrowia. Oby ból zniknął. Smile
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.