Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poszukiwania patriarszego szambelana
Kochani nasi,

może tak otwartą drogą będzie najlepiej. Poszukujemy patriarszego szambelana wręcz na gwałt. Sami znów cierpimy lekko na realiozę. Zbliżają się święta. Zależy nam na zamieszczeniu jakiejś ładnej celebry w Boże Narodzenie czy opisu audiencji generalnej. Do tego potrzeba zdolnego szambelana. Jako Piotr połączyliśmy urzędy szambelana, herolda patriarszego i kierownika patriarszego chóru w urząd Majordomusa Patriarszego. Jeśli i obecnie znalazłby się chętny do objęcia tak skomasowanego urzędu, to bylibyśmy wdzięczni. Jeśli nie, to najistotniejszy jest szambelan. Czy odpowiecie na ten apel?

Z apostolskim pozdrowieniem

Leon PP. IV
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Miguel de Catalan
Odpowiedz

Ja mógłbym się tymczasowo podjąć, ale dosłownie tymczasowo. Do połowy stycznia powinienem mieć na to czas.
[Obrazek: pxHSe0MNuNQnNVRgrEQBRFCuoTWQFwOmri8J5KW5...authuser=0]
+ Fiodor Godunow
Wielki Inkwizytor
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Miguel de Catalan, Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Nie posiadam talentu graficznego, rysowniczego itd. większego od tego jaki ma JE Krzysztof Windsor, dlatego heroldem nie powinienem być.
Jednak tworzę celebry prawie regularnie co tydzień najczęściej w Skarlandzie, jednak w Rotrii również zdarzało mi się je robić, także jako Wikariusz Generalny u Patriarchy Benedykta II, dlatego również mogę zaoferować moją osobę, aby tworzyć celebry patriarsze lub audiencje generalne albo inne uroczystości.
Odpowiedz

Ja się oferuję jako teoretyczny konsultant heraldyczny. Grafikiem nie jestem, ale mogę dostarczać wzorce i ilustracje.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Może zreformować dwór i stworzyć Urząd Patriarszych Celebracji? Wtedy zamiast jednego szambelana kilku mogłoby pełnić tę funkcję? Uzupełniać się wzajemnie?
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Ametyst I Dziecię, Miguel de Catalan
Odpowiedz

Ja mogę od siebie zapewnić, że postaram się co jakiś czas wstawiać w Rotrii celebrę.
(+) x. inf. Stefano Agostini
Wikariusz Generalny Archidiecezji Walenckiej
Kanonik Kapituły Archikatedralnej Bazyliki św. Jana na Lateranie
Protonotariusz Apostolski

[Obrazek: 27Wq6G2.png]
[Obrazek: 1146.png]
Odpowiedz

@Stefano Agostini, @Enrique Sánchez Oviedo

Mogę Was mianować Ceremoniarzami Patriarszymi? Wstawicie co pewien czas celebrę z udziałem Patriarchy?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.