Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
- A jakie Wasza Świątobliwość ma doświadczenie, żeby zostać zwierzchnikiem Kościoła?
- Mam doświadczenie. Pracowałem już w Kurii Rotryjskiej, drukuję sobie bulle i wiem, na czym to wszystko polega.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

(25.12.2021, 21:58:30)Ametyst I Dziecię napisał(a): - A jakie Wasza Świątobliwość ma doświadczenie, żeby zostać zwierzchnikiem Kościoła?
- Mam doświadczenie. Pracowałem już w Kurii Rotryjskiej, drukuję sobie bulle i wiem, na czym to wszystko polega.

Już nie bądźmy tacy okrutni.. W tym roku jedynie pierwsze cztery miesiące miały większą aktywność niż teraz za pontyfikatu Leona IV. A przecież nie samymi bullami Rotria stoi, ale soborem, celebrami, ewangelią i kazaniami oraz inwestyturami. A także mamy kilka innych tematów/wątków w których toczą się rozmowy i narracje.
Smile
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stefano Agostini
Odpowiedz

Akurat te wszystkie inwestytury czy kazania to jest szlam, którym nie ma co się chwalić. Zwłaszcza to drugie. Kraj żyje dzięki wymianie zdań a nie przeklejanym formułom. 

Z pewnością jest to jeden z aktywniejszych pontyfikatów, bo obecny patriarcha ma przewagę nad poprzednimi tj. odzywa się częściej niż raz na tydzień. Były już jednak aktywniejsze okresy tak dla wiadomości Smile
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

Bez skromności, to proszę wskazać lepszy czas dla Rotrii. Jan I? Ostatnio?
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stefano Agostini
Odpowiedz

(25.12.2021, 22:18:52)Stanisław Dmowski napisał(a): Akurat te wszystkie inwestytury czy kazania to jest szlam, którym nie ma co się chwalić. Zwłaszcza to drugie. Kraj żyje dzięki wymianie zdań a nie przeklejanym formułom. 

Z pewnością jest to jeden z aktywniejszych pontyfikatów, bo obecny patriarcha ma przewagę nad poprzednimi tj. odzywa się częściej niż raz na tydzień. Były już jednak aktywniejsze okresy tak dla wiadomości Smile

Ma Eminencja rację, lecz ostatnio, biorąc pod uwagę przebieg pontyfikatów tego roku, to ten jest najlepiej zapowiadającym się oraz najaktywniejszym.
Ma w tym udział swój Patriarcha ale także i reszta duchownych i świeckich.
(+) x. inf. Stefano Agostini
Wikariusz Generalny Archidiecezji Walenckiej
Kanonik Kapituły Archikatedralnej Bazyliki św. Jana na Lateranie
Protonotariusz Apostolski

[Obrazek: 27Wq6G2.png]
[Obrazek: 1146.png]
Odpowiedz

(25.12.2021, 22:18:52)Stanisław Dmowski napisał(a): Akurat te wszystkie inwestytury czy kazania to jest szlam, którym nie ma co się chwalić. Zwłaszcza to drugie. Kraj żyje dzięki wymianie zdań a nie przeklejanym formułom. 

Inwestytury to akurat nasza tradycja i też pewien pośredni wyraz życia i rozwoju państwa, są przecież wynikiem obejmowania kolejnych godności i urzędów przez nowe osoby. Natomiast przyznać trzeba, że poczytywanie postów, które w istocie są przeklejone, za wyraz aktywności, jest lekko niefortunne.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Oby z Dobrego czasu dla Rotrii nie zrobił się Rotryjski ład.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

(25.12.2021, 23:10:02)Ametyst I Dziecię napisał(a): Oby z Dobrego czasu dla Rotrii nie zrobił się Rotryjski ład.

Co ma Pan na myśli?
Odpowiedz

Przypominamy kardynałom o aktualizacji herbów.
Odpowiedz

(26.12.2021, 00:18:42)Leon IV napisał(a): Przypominamy kardynałom o aktualizacji herbów.
JE @Krzysztof Windsor zajmuje się aktualnie robieniem mojego herbu. Za co jestem mu dozgonnie wdzięczny, bo zawsze jest skory do pomocy i to jest postawa godna prawdziwego chrześcijanina oraz Mikronauty. Smile
[-] 3 użytkowników lubi ten post.
  • Krzysztof Windsor, Miguel de Catalan, Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.